Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εκστρατεία ενημέρωσης των επιβατών ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Με ανοικτή επιστολή, που θα διανεμηθεί σε σταθμούς και τρένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ξεκινά  εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό σιδηρόδρομο και θα το καλεί να συμπορευτεί μαζί  με τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα  για να αποτραπεί το έγκλημα εις βάρος του σιδηροδρόμου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΣ. Η επιστολή προς τους επιβάτες θα αναφέρει:

 "Αγαπητέ επιβάτη,
Αφού διαβάζεις αυτή την επιστολή σημαίνει ότι έχεις επιλέξει για τη μετακίνησή σου το τρένο. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας θέλουμε να σ' ευχαριστήσουμε γι αυτή την επιλογή σου γιατί χωρίς τη δική σου στήριξη δεν γίνεται να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος. Κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε συμφέρον να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος από τον οποίο εμείς ζούμε τις οικογένειές μας. Με αυτή την έννοια είμαστε στην ίδια πλευρά. Γνωρίζουμε ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που σου προσφέρονται. Οι λόγοι είναι πολλοί. Σε χρειαζόμαστε όμως ως σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα σιδηρόδρομο αξιόπιστο, ασφαλή στην υπηρεσία των πολιτών.
Αγαπητέ επιβάτη,
Ο σιδηρόδρομος που συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας τις προηγούμενες δεκαετίες οδηγείται στην απαξίωση και στη διάλυση. Αυτό που είναι ορατό και σε σένα είναι: οι ματαιώσεις των δρομολογίων, οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις καθαριότητας και ποιότητας στη μετακίνησή σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι πίσω από αυτά κρύβονται η έλλειψη προσωπικού, οι ελλείψεις των ανταλλακτικών αλλά κυρίως η βούληση των κυβερνήσεων που κινείται στη λογική της πώλησης που θα επιφέρει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και όχι της εύρυθμης λειτουργίας για ν' ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών. Τα τελευταία χρόνια στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης ψηφίστηκαν νόμοι που οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Παρ' ότι σαν εργαζόμενοι προειδοποιήσαμε και αγωνιστήκαμε για να μη φτάσουμε σ' αυτή την κατάσταση με όσες δυνάμεις διαθέταμε, εν τούτοις οι κυβερνητικές επιλογές που υλοποιούνται από τις διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών συντελούν ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του σιδηρόδρομου.
Αγαπητέ επιβάτη,
Αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση όταν διαβάζεις αυτή την επιστολή ίσως να βρίσκεσαι στο τελευταίο δρομολόγιο που θα μπορεί να πραγματοποιεί ο σιδηρόδρομος. Θα κάνουμε τα πάντα για να μη συμβεί αυτό. Όπως και συ, θέλουμε τον σιδηρόδρομο να λειτουργεί στην πατρίδα μας. Με τη δική σου βοήθεια πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε."


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ