Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο ΟΣΕ ασφάλισε επιτέλους την περιουσία του

Προσθήκη λεζάντας
Για δεκαετίες ο εμπορικός σιδηροδρομικός σταθμός Διαλογής Θεσσαλονίκης αποτελούσε το "ξέφραγο αμπέλι" για κάθε είδους έκνομες δραστηριότητες. Τα εκατοντάδες βαγόνια με τα κάθε είδους εμπορεύματα, γίνονταν καθημερινά στόχος κλεφτών. Έστω και με καθυστέρηση ο ΟΣΕ έβαλε τέλος σε αυτή την ασυδοσία, περιφράζοντας περιμετρικά όλο τον σιδηροδρομικό χώρο τόσο με υπερυψωμένο τοιχίο όσο και με συρματοπλέγματα.

 Κατά το παρελθόν δεν ήταν μόνο οι κλοπές το μεγάλο πρόβλημα αλλά και οι επιθέσεις που δέχονταν το προσωπικό κατά την ώρα της εργασίας τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα φύλακας του ΟΣΕ μαχαιρώθηκε όταν έκανε σύσταση σε άγνωστο άνδρα για απομάκρυνση από το χώρο. Για δεκαετίες οι διοικήσεις του σταθμού επισήμαναν το πρόβλημα της φύλαξης του χώρου αλλά καμία ανταπόκριση για επίλυση του προβλήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος των γραμμών είναι ηλεκτροδοτούμενο και ο κίνδυνος ηλεκτροπληξία είναι ορατός, όπως συνέβη πριν λίγα χρόνια με νεαρό παιδί όταν επιχείρησε να ανέβει σε βαγόνια, κτυπήθηκε από ρεύμα με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα στο σώμα του. Το ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν κλέφτες επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητο από βαγόνι.
Γράφαμε τότε: « Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συνέβη στον εμπορικό σιδηροδρομικό σταθμό Διαλογής Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι επεχείρησαν να εκφορτώσουν αυτοκίνητο από βαγόνι του ΟΣΕ που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Στην προσπάθεια τους να κατεβάσουν το αυτοκίνητο με μαδέρια από κακό χειρισμό το καπό του αυτοκίνητου πιάστηκε στην οροφή του βαγονιού με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η ολοκληρωτική εκφόρτωση του. Το πρωί εργαζόμενοι του σταθμού είδαν έκπληκτοι το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο πίσω μέρος του βαγονιού και δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που αντίκρισαν. Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του ΟΣΕ και η αστυνομία η οποία διερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση κλοπής. Όπως λένε οι εργαζόμενοι η όλη επιχείρηση ήταν καλά σχεδιασμένοι και ότι στόχος τους ήταν να εκφορτώσουν περισσότερα από ένα αυτοκίνητα. Ελπίζεται η ερεύνα της αστυνομίας να ρίξει φως σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση κλοπής αυτοκινήτου από βαγόνι του ΟΣΕ. φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επιχείρηση κλοπής αυτοκινήτου από τον σταθμό Διαλογής».