Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας στην Ουγγαρία

Στο 5ο πανευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου σιδηροδρομικών, συμμετέχει η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, που γίνεται φέτος στην περιοχή Μπάλατον Φουρέντ, όπου και η γνωστή λίμνη, της Ουγγαρίας. Το τουρνουά άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Ιουνίου.
Με την ευχή, να επιστρέψουν τροπαιούχοι, αναχώρησαν την Κυριακή το πρωί από τη Λάρισα, τα μέλη της αποστολής, για τη «γιορτή συναδέλφωσης», όπως την ονομάζουν. Αν δεν το καταφέρουν, ευελπιστούν, να πάρουν το κύπελλο ήθους, που κατάκτησαν και στο παρελθόν. Αλλά και το κύπελλο…κεφιού, λόγω της ατμόσφαιρας, που δημιουργούν, μεταξύ των συναδέλφων τους. Οι επικεφαλής της αποστολής σημείωσαν τα εξής: όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο, το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου, που γίνεται σε διαφορετική χώρα, κάθε φορά. Σε αυτό συμμετέχουν σιδηροδρομικοί φορείς. Φέτος, θα γίνει στην Ουγγαρία, στη λίμνη Μπάλατον, στο Μπάλατον Φουρέντ.
Παίρνουν μέρος δώδεκα ομάδες από ισάριθμες χώρες. Στο παρελθόν, έγιναν πολλά τουρνουά, αλλά τα τελευταία χρόνια πήρε πιο επίσημη μορφή και φέτος είναι το 5ο τουρνουά. Πολλές είναι οι συμμετοχές αποστολών των σιδηροδρομικών της Λάρισας, οι οποίοι παίρνουν μέρος πάνω από 15 χρόνια. Πλέον έγινε κάτι σαν «κλαμπ» και ίσως του χρόνου να γίνει το τουρνουά στη Λάρισα. Αν όχι του χρόνου, σίγουρα τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα αποφασιστεί στην Ουγγαρία. Υπάρχει μια επισημότητα, συνέρχονται οι αντιπροσωπείες και ο επόμενος διοργανωτής παίρνει και τη σημαία του τουρνουά.
Στην αποστολή συμμετέχουν 35 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κέντρου κ. Γιάννη Μάνθο, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος τον κ. Νικ. Αποστολίδη και οδηγό τον κ. Γρηγ. Λαβδά. Για την αποστολή στην Ουγγαρία, βοήθησαν ο Δήμος Λαρισαίων, που έδωσε τα αναμνηστικά για τις ανταλλαγές, τα αρτοποιεία «Φαίδων», το «Κέντρο Λάμπας», οι οινοποιίες Βρυσσά και Μπασδαβάνου και η χαλβαδοποιία «Όλυμπος.» Τα προϊόντα των χορηγών, θα προσφερθούν στις ξένες αποστολές.

"Ελευθερία" Λάρισας

Τα "ΣΝ" εύχονται καλή επιτυχία στην αποστολή τους