Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ξενάγηση στα έγκατα του σταθμού Φλέμινγκ. Δείτε εικόνες και βίντεο

Ο σταθμός Φλέμινγκ του Μετρό Θεσσαλονίκης άνοιξε για το κοινό για τρεις ώρες με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού. Στα μέσα του 2015 τελειώνει η κατάληψη στην περιοχή της Δελφών


της Άννης Καρολίδου
Τα μυστικά του σταθμού Φλέμινγκ του Μετρό Θεσσαλονίκης αποκαλύπτονται στους Θεσσαλονικείς στη ξενάγηση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου.

Ο σταθμός άνοιξε για το κοινό για τρεις ώρες (5 μμ-8 μμ) με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού. Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό στον οποίο ολοκληρώνονται τα εν λόγω έργα μετά τον Ευκλείδη και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Από τη «Φλέμινγκ» έχουν αποσπασθεί οι αρχαιότητες που ήρθαν στο φως μετά από εργασίες που κράτησαν ενάμιση χρόνο και έχουν μεταφερθεί προς φύλαξη. 

Στη Φλέμινγκ έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή μέχρι και το επίπεδο '-3'. Να σημειωθεί ότι στο επίπεδο '-1' είναι τα εκδοτήρια εισιτηριων. Στο '-2' βρίσκονται τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα και στο επίπεδο '-3' είναι οι αποβάθρες επιβίβασης - αποβίβασης του κοινού. Σε όσους επισκέφθηκαν τους χώρους του σταθμού "Φλέμινγκ", ήταν ορατά τα ανοίγματα των σηράγγων.


Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος και ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, για την ολοκλήρωση των έργων πολιτικού μηχανικού απομένει η σκυροδέτηση της πλάκας δαπέδου. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών , θα γίνει σταδιακά η απελευθέρωση του καταστρώματος των οδών Δελφών και Μακεδονίας. Πάντως, οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα μέσα του 2015 για να αποδοθούν οι δρόμοι, κανονικά, στη κυκλοφορία.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ξενάγησης, μέσα στο 2014 θα ολοκληρωθούν τα έργα πολιτικού μηχανικού στους σταθμούς Πανεπιστήμιο, Συντριβάνι και Ανάληψη και θα ακολουθήσει ο σταθμός της Νέας Ελβετίας. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η εκσκαφή στο Παπάφειο.

Σε αυτή την πρώτη ξενάγηση συμμετείχαν από πλευράς Αττικό Μετρό Α.Ε. ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Γρίβας, το μέλος δ.σ. και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μηχανικοί της αναδόχου κοινοπραξίας.