Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Το taxis net βρήκε χρήματα και τα «απέδωσε» στον δικαιούχο?

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε συνταξιούχο σιδηροδρομικό όταν  κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης,  το taxis net της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων του γνωστοποίησε  χρηματικό  ποσό που παρέλαβε από τον Οργανισμό σιδηροδρόμων Ελλάδος  που ο δικαιούχους αγνοούσε, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση .
Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία να μην μπορεί να κλείσει την  φορολογική του δήλωση ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός, παραπέμποντας του στην ΔΥΟ όπου ανήκε για περαιτέρω φορολογικό έλεγχο   όλων των παραστατικών των τελευταίων ετών. Από την στιγμή εκείνη ξεκινά ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων προς το υπουργείο οικονομικών και τον ΟΣΕ προκείμενου να βρεθεί η άκρη

              Κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες   του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος αρχικά δεν καρποφόρησαν και οι υπάλληλοι δήλωναν, όσοι σήκωσαν το τηλέφωνο, άγνοια. Μετά από πολλές προσπάθειες  ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Η υπεύθυνη υπάλληλος Οικονομικών του ΟΣΕ μόλις της γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα του συνταξιούχου, αντέδρασε άμεσα και ακαριαία δίνοντας τέλος στην αγωνία του συνταξιούχου σιδηροδρομικού ο οποίος μετά από τρεις ημέρες πήρε  τα χρήματα του αλλά και την αναγκαία φορολογική βεβαίωση. Εύγε αξίζουν στην υπεύθυνη υπάλληλο οικονομικών του ΟΣΕ για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Χρήστος Γιαννακίδης