Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΟΣΕ: «Μάστιγα» αξίας εκατ. η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού

«ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει καθημερινά το φαινόμενο της κλοπής σιδηροδρομικού υλικού που «απογυμνώνει» τη σιδηροδρομική γραμμή δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των συρμών αλλά και κοστίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον ΟΣΕ.

Την προηγούμενη Δευτέρα το απόγευμα 5 Μαΐου στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ είδε αγροτικό αυτοκίνητο με πινακίδες Κορινθίας να κινείται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών με κατεύθυνση την Πάτρα φορτωμένο με 14 κομμένες ράγες σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 4.00 μέτρων και συσκευή κοπής μετάλλων (οξυγόνα).

Ειδοποιήθηκε η Άμεσος Δράση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα με δύο πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ και οι οποίοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στην περιοχή των Μποζαϊτίκων Πάτρας.

Οι τρεις άνδρες που επέβαιναν στο αγροτικό, συνελήφθησαν και συνοδεία των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στην Πάτρα όπου και τους απαγγέλθηκε η κατηγορία κλοπής σιδηροδρομικού υλικού.

Αρμόδιο στέλεχος του ΟΣΕ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης (αυτόφωρο, κατάσχεση αυτοκινήτου και εξοπλισμού).

Μαρία Μόσχου

"Η"