Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δείτε τον Έλληνα που γύρισε με τρένο την Ευρώπη φωτογραφίζοντάς την

Με ένα σακίδιο στον ώμο ταξίδεψε σε χώρες του εξωτερικου.


​Ο Πέτρος Καν είναι ένας ταλαντούχος Έλληνας φωτογράφος, ο οποίος αν και μόλις 31 ετών έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη, «αποθανατίζοντας» την.


Πιο συγκεκριμένα, το 2012 όταν ο Πέτρος ήταν 29 ετών, ξεκίνησε παρέα με έναν φίλο του, επίσης φωτογράφο, να εργάζονται για ένα πρότζεκτ, που διοργάνωνε μια εταιρεία «κολοσσός» του εξωτερικού.

Ο κοσμογυρισμένος Πέτρος, στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ, μετακινούταν από χώρα σε χώρα με το τρένο, ενώ έβγαζε αυτές τις απίστευτες φωτογραφίες που βλέπετε.

Βέβαια, ο φωτογράφος δήλωσε πως κάποιες μέρες ήταν αρκετά δύσκολες, αφού μπορεί να περπατούσε, ολημερίς, στην κάθε πόλη, κουβαλώντας τον σάκο του, ο οποίος ζύγιζε… 25 ΚΙΛΑ!!!

Μάλιστα, ο 31χρονος μίλησε για την αγενή συμπεριφορά των Γερμανών στο άκουσμα ότι είναι Έλληνας. Ο νεαρός άνδρας, εξομολογήθηκε ότι Γερμανοί μαθητές, δέχτηκαν να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες αλλά όταν έμαθαν ότι είναι Έλληνες «στράβωσαν» και του ζήτησαν να τις διαγράψει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πιο «ζεστοί» λαοί, ήταν οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι κάτοικοι της Νότιας Γαλλίας, τονίζοντας ότι του θύμιζαν περισσότερο τους Έλληνες.

Ο Πέτρος τράβηξε παραπάνω από 9.000 φωτογραφίες, ενώ για τον πρότζεκτ έδωσε μόλις 500.

Να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος φωτογράφος, δήλωσε ότι η Αθήνα είναι πολύ όμορφη αλλά δυστυχώς παρατημένη πόλη, η οποία αν την συντηρούσαμε καλύτερα θα μπορούσε να γίνει «πόλος έλξης» για εκατομμύρια τουρίστες.


Δείτε τις εικόνες και ταξιδέψτε…



strar.gr