Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ενημερωτικά σημειώματα από το ΙΚΑ τέλος. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά

ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Καταργείται σταδιακά η αποστολή του τρίμηνου ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων στην κατοικία των συνταξιούχων, καθώς από τις 2 Ιουνίου 2014, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από την επομένη της ημερομηνίας που πιστώθηκε η σύνταξη καθώς και το ποσό, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr).

 Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, στην εφαρμογή αυτήν αρχικά και μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχουν πρόσβαση οι συνταξιούχοι που διαθέτουν αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ (Α.Μ. ΔΙΑΣ), ο οποίος αναγράφεται στο Τρίμηνο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων. Οι συνταξιούχοι πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ» και να καταχωρήσουν τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ.
Από την 1η Ιουλίου 2014 και μετά, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν έχει γνωστοποιηθεί ο Α.Μ. ΔΙΑΣ, είτε με τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία είτε με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον αυτοί έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, με τη μηνιαία αυτή ενημέρωση, «εξασφαλίζεται η έγκαιρη πληροφόρηση των συνταξιούχων, εξοικονομούνται πόροι με τη μειωμένη προσέλευση των συνταξιούχων στα Υποκαταστήματά μας και υποστηρίζεται η εύρυθμη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ».

"Εθνος"