Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Την Κυριακή το 34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο γραφικό φαράγγι του Βουραϊκού


Το Σάββατο στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα θα γίνει ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο

Με σύνθημα «Πάντα Ψηλά», ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων που φέτος συμπληρώνει 83 χρόνια σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραικού, διοργανώνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 το 34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο γραφικό και πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα για τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο που συνδέει εδώ και πάνω από έναν αιώνα το παραλιακό Διακοπτό με τα ορεινά Καλάβρυτα.

Αναλυτικά το κεντρικό θέμα έχει ως εξής, «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων, Όχι στην Ιδιωτικοποίηση, Πώληση της ιστορίας και του μέλλοντος του τόπου μας».

H εκκίνηση για το Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού, θα δοθεί στις 7.30 π.μ. από την πλατεία του Ο.Σ.Ε. Καλαβρύτων. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ο.Σ.Ε. Διακοπτού. Εκατοντάδες λάτρεις της ορειβασίας, πεζοπορίας και του βουνού αναμένεται και φέτος να δώσουν το παρών.

Να προσθέσουμε ότι στη θέση Νιάματα θα υπάρξει όπως πάντα κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ στην ίδια θέση στις 14.00 θα γίνει και η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 19.00 του Σαββάτου 10 Μαίου με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας Καλαβρύτων (ΕΟΣ) Χαρίλαος Ερμείδης.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας ορειβασίας – Αναρρίχησης και των Φίλων της Φύσης – Friends of Nature.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν το 6946.17.58.53.

bestnews.gr