Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Θεομηνία στη Βρετανία προκαλεί προβλήματα στις συγκοινωνίες

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίας σε πολλά σημεία της χώρας έχουν διακοπεί, ενώ δρόμοι έχουν κλείσει. .

Διακοπές ρεύματος, κυκλοφοριακό χάος και ματαιώσεις δρομολογίων στις συγκοινωνίες είναι τα σημαντικά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία στην Βρετανία
Δεκάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι επιβάτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με ακυρώσεις δρομολογίων από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την Τετάρτη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίας σε πολλά σημεία της χώρας έχουν διακοπεί, ενώ δρόμοι έχουν κλείσει. .
Ένας άνδρας περίπου 70 ετών έχασε τη ζωή του, πιθανώς από ηλεκτροπληξία, ενώ προσπαθούσε να μετακινήσει ένα δέντρο που έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια στο Γουίλτσιρ.
Η στάθμη του Τάμεση αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό της των τελευταίων 60 ετών, ενώ ο αριθμός των πλημμυρισμένων σπιτιών έχει φτάσει τους 1.135. Ο κίνδυνος περισσότερων πλημμυρών πιθανώς να τα αυξήσει καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις αύριο και το Σάββατο. Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει και η στάθμη του Σεβερν, με την υπηρεσία Περιβάλλοντος να προειδοποιεί για νέες πλημμύρες.

Εκκενώθηκαν σταθμοί

Ο Σταθμός Crewe εκκενώθηκε αφότου τμήματα της οροφής έπεσαν πάνω στις εναέριες γραμμές προκαλώντας μικρή πυρκαγιά, αναγκάζοντας την Virgin Trains να δώσει εντολή στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το σταθμό.

Στο Μπρίστολ, η γέφυρα Κλίφτον έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθότι οι θυελλώδεις άνεμοι αναποδογύρισαν φορτηγό με συνέπεια να τραυματιστεί ο οδηγός του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την αστυνομία στη νοτιοδυτική Ουαλία, στέγες «απογειώθηκαν» από κτήρια, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν από τα σπίτια τους. Παρόμοια εντολή δόθηκε και στη βόρεια πλευρά όπου οι Αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους να μην μετακινηθούν, εκτός αν υπάρξει επιτακτική ανάγκη.
Ο συνδυασμός βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους δρόμους, το σιδηροδρομικό δίκτυο, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

"Εθνος"