Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Γαλλία. Τα πρώτα πιστοποιημένα τρένα προσβασιμότητας θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο

Τα Γαλλικά τρένα Régiolis έχουν πιστοποιηθεί ως 100 τοις εκατό προσιτά για τους πελάτες με μειωμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές διαλειτουργικότητας για άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ΑΜΚ-TSI), από το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Πρότυπο

Αυτή η πιστοποίηση είναι το αποκορύφωμα ενός έργου μεγάλης κλίμακας που υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες της   κυβέρνησης  και της  SNCF όσον αφορά την περιφερειακή και διαπεριφερειακή κινητικότητα για όλους. Το νέο τροχαίο υλικό υπερβαίνει τις απαιτήσεις που καθορίζονται στην ΤΠΔ.
Τα τρένα αναμένεται να τεθούν  σε εμπορική υπηρεσία στο δίκτυο TER από τον Απρίλιο του 2014.
Τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας περιλαμβάνουν:
- Ευκολότερη πρόσβαση: Γέφυρα πινακίδες στις πόρτες των ειδικών χώρων για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων επιτρέπουν στους επιβάτες να επιβιβαστούν στο τρένο πιο εύκολα.
- Εύκολη κίνηση: Τα αυτοκίνητα με χαμηλό δάπεδο επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση για τους επιβάτες.
- Αφιερωμένο χώρο: Αφιερωμένο χώρους για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων διαθέτουν SOS κουμπιά με ενδοεπικοινωνίες και δύο θέσεις καθίσματος για επιβάτες που τα συνοδεύουν. Οθόνες πληροφοριών είναι ορατά και ακουστική από όλους τους χώρους καθιστικού, καθώς και σε κατονομαζόμενα καθίσματα προτεραιότητας. Τα ύψη Seat προσαρμοσμένα για ταξιδιώτες με σκύλους-οδηγούς για να επιτρέψει το σκυλί να βρίσκεται κάτω από το κάθισμα.
- Προσαρμογή επίπεδα αντίθεσης: Πιο έντονες αντιθέσεις των εσωτερικών χώρων και οι πόρτες εισόδου / εξόδου για τους ανθρώπους που είναι άτομο με εξασθενημένη όραση. Με βάση τις συστάσεις από επαγγελματικές ενώσεις, υπάρχει μια αντίθεση τουλάχιστον 70%.
- Πιο ευρύχωρες τουαλέτες: Οι τουαλέτες έχουν σχεδιαστεί για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων είναι εφοδιασμένα με χειροκίνητο κλειδαριές, σήμανση με μπράιγ και φωτισμό, αυτόματο άνοιγμα πόρτας, τα πλήκτρα κλήσης και αυτόματο κουμπιά και αρκετό χώρο για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων για να έχετε πρόσβαση στις διάφορες εγκαταστάσεις.