Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΒΕ Ηλείας: Σε δύο μήνες η μελέτη του σιδηροδρόμου

Βασικά σημεία για την Ηλεία, καθοριστικά σε μια προσπάθεια για την εξέλιξη και την ανάπτυξή της έθεσε με την ομιλία του στο πρόσφατο φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος.

Παρά τις τεράστιες δυνατότητες, τα κύρια οικονομικά μεγέθη και οι δείκτες, αποτυπώνουν μια βαθιά αναντιστοιχία κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας είπε ο κ. Νικολούτσος και τόνισε ότι «οφείλουμε να δούμε τι πάει καλά, τι δεν πάει και πώς επανεκτιμούμε τη δική μας οικονομία...».

Ο ίδιος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό, έκανε ξεχωριστή μνεία στη μελέτη κανονικοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, με κλάδους προς Κατάκολο, Αρχαία Ολυμπία και Κυλλήνη, η οποία εκτιμάται ότι θα παραδοθεί εντός δύο μηνών, έτοιμη προς οριστική χρηματοδότηση και δημοπράτηση.
Τόνισε πάντως, ότι είναι καιρός να ξεκινήσει και η μελέτη Πύργου – Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη ανάπτυξη της Μεσσηνίας (Αεροδρόμιο – Costa Navarino - Γκολφ) μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά για τη Νότια Ηλεία.

patrisnews.com