Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νότια Κορέα: Δυναμική «επέλαση» στο 5G


..Επιβάτες σε τρένα υψηλών ταχυτήτων θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ ακόμη και σε ταχύτητες 500 χλμ ανά ώρα..

Σύμφωνα με το υπουργείο, το 5G θα αναπτυχθεί σε συνεργασία (υπό τη μορφή τεχνογνωσίας και επενδύσεων) με τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών, όπως η LG και η Samsung.
Το υπουργείο Επιστημών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,6 τρισ. γουόν (1,5 δισ. δολάρια) σε εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των ασυρμάτων δικτύων πέμπτης γενεάς (5G), με προοπτική εμπορικής διάθεσης του 5G μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το 5G θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν μία ταινία των 800 MB μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, επιβάτες σε τρένα υψηλών ταχυτήτων θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ ακόμη και σε ταχύτητες 500 χλμ ανά ώρα.

«Τα τρένα βολίδες ανά τον κόσμο γίνονται ταχύτερα, με κάποια στην Κίνα να κινούνται σε ταχύτητες 500 – 600 χιλιομέτρων ανά ώρα. Αν έχουμε την τεχνολογία για γρήγορη πρόσβαση στο Ίντερνετ σε αυτά τα τρένα, μπορούν να ανοίξουν για εμάς νέες ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ευρωπαϊκές χώρες, η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογίας 5G, και εκτιμάται ότι στην εν λόγω αγορά θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μέσα σε λίγα χρόνια. Παράλληλα, θεωρείται ότι το 5G θα δημιουργήσει μία τοπική αγορά τηλεπικοινωνιών ύψους 68 τρισ. γουόν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το 5G θα αναπτυχθεί σε συνεργασία (υπό τη μορφή τεχνογνωσίας και επενδύσεων) με τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών, όπως η LG και η Samsung. Όπως ανακοινώθηκε, η υπηρεσία θα δοκιμαστεί σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης το επόμενο έτος, πριν επεκταθεί για να περιλαμβάνει τρισδιάστατες εικόνες και υπηρεσίες cloud το 2017. Το πλήρες εύρος των υπηρεσιών θα δοκιμαστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιεονγκτσάνγκ το 2018.

"Ναυτεμπορικη"