Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αντίδραση Καρατζαφέρη για τη χρήση του σταθμού Καλαμάτας από αλβανική εταιρεία

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη προκάλεσε η παραχώρηση από πλευράς του ΟΣΕ του σταθμού της Καλαμάτας σε εταιρεία που διενεργεί δρομολόγια λεωφορείων για τα Τίρανα.
Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης είχε επικοινωνία και με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το θέμα, ο οποίος επί της ουσίας υπερθεμάτισε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ:

"Πανελλήνια αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην καθημερινή μεσημεριανή του εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ «Όλη η Ελλάδα μια Γειτονιά», ότι ο παλαιός παραδοσιακός σταθμός του ΟΣΕ στο κέντρο της Καλαμάτας έχει δοθεί με απόφαση –περιέργως- της διοίκησης του ίδιου του ΟΣΕ σε ιδιωτική εταιρία λεωφορείων που εκτελούν το δρομολόγιο ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΤΙΡΑΝΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Καρατζαφέρη στις αντιαισθητικές πινακίδες της εταιρείας, που είναι αναρτημένες σε όλες τις θύρες του ιστορικού κτιρίου με το λογότυπό της στην Αλβανική.
Σε ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με τον δήμαρχο της πόλης μας κ. Παναγιώτη Νίκα, ο τελευταίος, όχι μόνον αρνήθηκε την ανάμειξη του δήμου στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά έκανε γνωστό το γεγονός ότι ο δήμος ενδιαφέρθηκε και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να ενοικιάσει το κτίριο, και μάλιστα με διπλό μίσθωμα, με σκοπό αυτό να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο ή μουσείο σιδηροδρόμου, μέχρι, όπως ελπίζεται, να ξαναβρεί τη φυσική του χρήση με την επαναλειτουργία της γραμμής ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ".

Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

eleftheriaonline.gr