Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βλάβη με το... καλημέρα σας στην υποθαλάσσια σήραγγα του Βοσπόρου


Η πρώτη βλάβη στην υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα του Βοσπόρου σημειώθηκε μόλις μία μέρα μετά τα εγκαίνια της
Μία ημέρα μετά τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας που περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει την Ασία με την Ευρώπη σήμερα το πρωί σημειώθηκε η πρώτη βλάβη, σύμφωνα με επίσημη πηγή.
"Μια διακοπή στην ηλεκτροδότηση που διήρκησε δύο λεπτά και σημειώθηκε στις 06:12 ώρα Γκρίνουιτς (σ.σ. 08:12 ώρα Ελλάδας) ανάγκασε τους επιβάτες ενός τραίνου να αποβιβαστούν" και να περπατήσουν δέκα λεπτά πάνω στις ράγες, κάτω από τον Βόσπορο, για να φτάσουν μέχρι τις εξόδους κινδύνου, δήλωσε η Μπουρσού Εζτούρκ, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.
Η βλάβη προκλήθηκε επειδή την Τρίτη "πολλοί άνθρωποι πάτησαν τα κουμπιά για τη στάση κινδύνου", γεγονός που προκάλεσε σήμερα μια βλάβη στο σύστημα, εξήγησε η εκπρόσωπος.
Πάντως, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα, μόλις 10 λεπτά αργότερα, πρόσθεσε η ίδια.
Χθες, ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Τουρκία στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Μαρμαράι, μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων η οποία συνδέει την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία, υλοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που αποτελούσε όνειρο των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ