Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Καλό σου ταξίδι Θανάση Γαλλή

Μέσα σε κλίμα οδύνης,  συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες τον σιδηροδρομικό Θανάση Γαλλή που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά τους. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου  στη Νυμφόπετρα Λαγκαδά. Ο εκλιπόν κατά την πολύχρονη θητεία του στον σιδηρόδρομο, ως μηχανοδηγός, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις .
Οι συνάδελφοι του που πληροφορήθηκαν το δυσάρεστο γεγονός εξέφρασαν την βαθύτατη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του και επισήμαναν την εκτίμηση που έτρεφαν στο πρόσωπο του. «Ήταν ένας άνθρωπος  συνεργάσιμος και αγαπητός από όλους» μας τόνισαν.

 Τα «Σ.Ν» στην έντυπη έκδοση τους έγραψαν λίγο μετά την συνταξιοδότηση του

  «Μπορεί να έχουν «αποστρατευτεί»  από την ενεργό υπηρεσία εν τούτης δεν παραδίδουν  τα όπλα της δράσης τους. Οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί έχουν την δυνατότητα να εκπληρώσουν χωρίς τα εμπόδια των εργασιακών τους υποχρεώσεων,  τα όνειρα τους  και τις επιθυμίες τους, με μια διαφορική προσέγγιση αξιοποίησης του ελευθέρου χρόνου τους. Έτσι πολύ είναι αυτή που παίρνουν κυριολεκτικά τα βουνά και τις θάλασσες προκειμένου να  χαρούν και να απολαύσουν  το αγαπημένο τους χόμπι.  Πρόσφατα  στο κλαμπ των συνταξιούχων μπήκε και ο σιδηροδρομικός κ. Γαλλής Αθανάσιος ο οποίος όπως μας είπε το χόμπι του το κυνηγού ήταν εκείνο που τον έδωσε την δυνατότητα να κάνει το πέρασμα από την ενεργό υπηρεσία σε εκείνη του συνταξιούχου χωρίς τους ψυχολογικούς κραδασμούς που προκαλεί μια τέτοια αλλαγή της καθημερινότητας. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μπορώ και ασχοληθώ με το αγαπημένο μου χόμπι το κυνήγι. Η απόδραση στην φύση σε αναζωογονεί και σου δίνη άλλη διάθεση στην καθημερινή σου ζωή» μας είπε. Ο αποχωρισμός από την ενεργό εργασιακή δράση για πολλούς είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση. «Υπάρχουν στιγμές που αναπολώ και νοσταλγώ τα τραίνα και για αυτό ταξιδεύω συχνά, είναι ένα δέσιμο πολύ ισχυρό που δεν μπορείς εύκολα να αποχωριστείς» κατέληξε ο κ. Γαλλής». 

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ Θανάση