Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αναβάθμιση του σιδηροδρόμου Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα

"Το τρένο δεν πρόκειται να σταματήσει στην Πάτρα. Στόχος μας είναι να προχωρήσει και στην Ηλεία αλλά και να φθάσει μέχρι την Καλαμάτα".
Αυτό δήλωσε πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος σε σύσκεψη που έγινε στην Πάτρα για τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών έργων.
Ομως όπως φαίνεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Καλαμάτα από μετρική σε κανονική θα γίνει με χρήματα του επόμενου ΕΣΠΑ καθώς δεν είναι έτοιμες οι απαιτούμενες μελέτες. 

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε: "Εμείς είμαστε έτοιμοι μέσα σε δέκα ημέρες να βγάλουμε την πρόσκληση σύμφωνα με τους όρους και τους πόρους του ΕΣΠΑ. Προϋπόθεση, όμως, για να προχωρήσουμε άμεσα είναι κυρίως η τεχνική ολοκλήρωση των μελετών και να ελέγξει τα τεχνικά δελτία η Διαχειριστική Αρχή η οποία θα έχει την ευθύνη της αξιολόγησης. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην τελευταία στιγμή που μπορούμε να εντάξουμε έργο στο ΕΣΠΑ και αυτό με την προϋπόθεση ότι το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργεί έως το τέλος του 2015" υπογράμμισε ο Α. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: "Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε τη γραμμή Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Καλαμάτα. Για εμάς είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας".