Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. κ. Θανάση Ακρίβου


Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε προχθές το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. )  κ. Θανάσης Ακρίβος στα πλαίσια ενημέρωσής του, για την δραστηριότητα των υπηρεσιακών μονάδων  του Ε.Θ. και του Μ.Θ. που ανήκουν πλέον οργανικά στη νέα Σιδηροδρομική εταιρεία.

Τόσο ο προϊστάμενος του Εργοστασίου Θεσσαλονίκης κ. Χρόνης, όσο και του Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης κ. Μοσχόπουλος, μαζί και με αλλά επιτελικά στελέχη,  ανάπτυξαν αναλυτικά στον κ. Ακρίβο το παρεχόμενο έργο των δύο συγκροτημάτων, που αφορά στην επισκευή και συντήρηση του Σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού, με την απαραίτητη τήρηση των διεθνών κανόνων ασφάλειας μεταφορών, σε συνδυασμό με την μοναδικότητα τόσο από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού, όσο κύρια λόγω της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας του εργαζόμενου προσωπικού.
Στον κ. Ακρίβο επισημάνθηκαν ακόμη, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αναγκαία υλικά και ανταλλακτικά, που επηρεάζουν αρνητικά και το κόστος παραγωγής, όπως επίσης  και ειδικότερα θέματα που αφορούν στην βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού,  στην στελέχωση των θέσεων ιεραρχίας του προσωπικού που παραμένουν κενές, στην έλλειψη προσωπικού λόγω των συνεχόμενων συνταξιοδοτικών αποχωρήσεων, καθώς επίσης και σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την περιπλοκότητα εμπλεκόμενων αρμοδιοτήτων με άλλες εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ και όλα αυτά, μέσα σε ένα έντονο κλίμα αβεβαιότητας που διακατέχει το προσωπικό, ύστερα από τις διάφορες ανακοινώσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας.
Από την πλευρά του ο κ. Ακρίβος – ως προερχόμενος και από τον ΟΣΕ – έδειξε ιδιαίτερα γνώστης των σιδηροδρομικών προβλημάτων και τόνισε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα προωθήσει στο Δ.Σ. της εταιρείας, κάθε δίκαιο αίτημα αλλά και θετικές προτάσεις, που θα στοχεύουν στην βελτίωση και ανάπτυξη του παρεχόμενου έργου της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.
Για το θέμα της ανησυχίας που εκφράσθηκε για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού, ο κ. Ακρίβος -αφού χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ πρώτα ως σιδηροδρομικούς και μετά ως εργαζόμενους- εμφανίσθηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, γιατί όπως είπε, τόσο το μεγάλο και μοναδικό υφιστάμενο παρεχόμενο έργο της εταιρείας, αλλά και το εύρος ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που δίδονται στην εταιρεία με τους σκοπούς ίδρυσης και λειτουργίας της (συντήρηση τροχαίου υλικού και των άλλων μέσων σταθερής τροχιάς, συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς κ.λ.π.) καθιστούν την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. ως την μοναδική και εξειδικευμένη στο είδος της εταιρεία, στοιχεία που διασφαλίζουν τόσο τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά και που προϋποθέτουν και απαιτούν και αύξησή τους μελλοντικά.