Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αποκατάσταση 400 χλμ σιδηροδρόμου μέχρι το 2015 στη Βουλγαρία

Τα εν εξελίξει έργα αποκατάστασης Dimitrovgrad– Svilengrad και Φιλιππούπολη–Burgas θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014

Στόχος της Βουλγαρίας είναι η αποκατάσταση 400 χιλιομέτρων εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου έως το 2015 τόνισε ο αν. διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρομικών Υποδομών Χρήστος Αλέξιεβ, μιλώντας σε συνέδριο στη Σόφια που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξιεβ διευκρίνισε ότι τα εν εξελίξει έργα αποκατάστασης Dimitrovgrad– Svilengrad, με ανάδοχο την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία ΤΕΡΝΑ, και Φιλιππούπολη–Burgas θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014.



Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ίδιος, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή τερματικού σταθμού συνδυασμένων μεταφορών στη Φιλιππούπολη, με τη Βουλγαρία να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στους εν λόγω σταθμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξιεβ, βασική προτεραιότητα έως το 2020 είναι η δημιουργία υπερσύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής που θα ξεκινάει από τα σερβικά σύνορα και, μέσω Σόφιας και Burgas, θα καταλήγει στα τουρκικά σύνορα.

Στόχος είναι η εκμετάλλευση της, προερχόμενης από την ταχέως αναπτυσσόμενης Τουρκίας, κίνησης, αλλά και της υπό κατασκευής σήραγγας του Βοσπόρου (σχέδιο Marmaray).

Τέλος, ο κ. Αλέξιεβ αναφέρθηκε σε υποβληθέν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο για την σιδηροδρομική σύνδεση Russe –Βάρνα με παράλληλη δημιουργία τερματικού σταθμού συνδυασμένων μεταφορών στο Russe, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι της Βάρνα.

Voria.gr