Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ξέφραγο αμπέλι το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο


  Καθημερινές οι κλοπές - Συνελήφθησαν τρία άτομα στα "Μαύρα Λιθάρια"
Λειτουργικά... άχρηστο θεωρείται το δίκτυο του ΟΣΕ από την Πάτρα έως τον Πύργο καθώς καθημερινές είναι οι κλοπές σε ράγες και άλλα υλικά από τις "μαφίες του χαλκού". Ομάδες, κυρίως αθίγγανων και αλλοδαπών, αφαιρούν ακόμα και υπό το φως της μέρας τις μεταλλικές ράγες και στη συνέχεια τις μεταπωλούν σε παράνομες μάντρες.

Ωστόσο, και από την άλλη πλευρά, προς την Κόρινθο, η εικόνα δεν είναι καλύτερη.
Όπως ανακοίνωσε το πρωί η Αστυνομία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 29 και 40 ετών αντίστοιχα και ένας 32χρονος υπήκοος Ιράκ, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων του Ο.Σ.Ε., ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, όπως αναφέρει η Αστυνομία, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή «Μαύρα Λιθάρια» Κορινθίας, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. -500- βίδες στήριξης ραγών, καθώς και -44- κομμάτια σιδηροτροχιάς, τα οποία στη συνέχεια θα φόρτωναν σε οχήματα, πλην όμως μετά από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Bestnews