Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Πύργος: Το τρένο το "σκασε" - Έφυγε μόνο του από το σταθμό για Πάτρα . . .


Πρόκειται για μια είδηση που βγάζει πολύ γέλιο… Αν και μπορεί να πει κανείς πως είναι για κλάματα η κατάσταση που ζούμε. Ένα τρένο, ένας συρμός Rail Bus για την ακρίβεια, έφυγε μόνος του, χωρίς μηχανοδηγό, χωρίς να μπουν μπροστά οι μηχανές…
τσούλησε με λίγα λόγια μέσα από τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και έκπληκτοι οι περίοικοι είδαν ένα τρένο με σβηστά φώτα να κινείται αργά στη γραμμή προς Πάτρα. 


Από θαύμα πέρασε χωρίς συνέπειες δύο ισόπεδες διαβάσεις και μάλιστα φυλασσόμενες – αλλά πώς να κατέβουν τα δίφρακτα αν δεν υπάρχει ψυχή στο σταθμό – στην οδό Πατρών και στην οδό Κοκκίνου και πλησίαζε στην οδό Ερυθρού Σταυρού κοντά στο κατάστημα Βέρροιος και το ΚΤΕΛ, όταν άρχισε να μειώνει ταχτύτητα. Ο συρμός προφανώς λόγω κάποιας μικρής καμπής που παρουσιάζει εκεί η γραμμή, φρέναρε και ευτυχώς δεν πέρασε και αυτή τη διάβαση να συνεχίσει προς Πάτρα. 

Κάποιοι περίοικοι όταν κατάλαβαν πως το τρένο εκινείτο μόνο του προσπάθησαν να βάλουν κάποιο εμπόδιο στη γραμμή να το φρενάρουν και κάλεσαν την Τροχαία… Με τη σειρά τους και οι αστυνομικοί αναζήτησαν κάποιον άνθρωπο στον ΟΣΕ, χωρίς αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή είδαν έναν υπάλληλο να τρέχει πίσω από το τρένο. Είχε ειδοποιηθεί προφανώς και τελικά ανέλαβε να γυρίσει το τρένο στο σπίτι του, δηλαδή στο σταθμό. 

Τώρα το πώς και το γιατί, έφυγε μόνος ένας συρμός Rail Bus από στο σταθμό… μην το ρωτήσετε στην Ελλάδα ζούμε.


ilialive.gr