Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χωρίς ΟΣΕ, Προαστιακό. Προβλήματα στο Μετρό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Λόγω των απεργειών θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Παρασκευή 22/03/2013 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από το Σάββατο 23/03/2013 έως και τη Δευτέρα 25/03/2013.

Χωρίς τρένα θα μείνει η χώρα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν τις ίδιες ημέρες και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ύστερα από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες το προσεχές Σάββατο 23, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Μαρτίου, απαιτώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου τριημέρου θα κινείται και το μετρό, καθώς οι συρμοί του θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα συνεχίζουν μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι σιδηροδρομικοί ξεκίνησαν νέες κινητοποιήσεις, ζητώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, ενώ αντιδρούν και στη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ, η οποία οδήγησε και στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ την περασμένη εβδομάδα.
Εξαιτίας της τριήμερης απεργίας των σιδηροδρομικών θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Παρασκευή 22 Μαρτίου και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από το Σάββατο 23/03/2013 έως και τη Δευτέρα 25/03/2013.
Επίσης ακινητοποιημένες θα μείνουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες για περίπου μία εβδομάδα, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου. Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ της 26ης Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες σε συνεδρίασή τους την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ διοίκησης και Ομοσπονδίας.

«Η»