Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο το Κέντρο Πληροφόρησης στο Διακοπτό

Έπειτα από μεγάλο αγώνα, ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού, κατάφερε και νοίκιασε στο Διακοπτό την παλιά αποθήκη εμπορευμάτων του ΟΣΕ περίπου 100τ.μ., από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, στην οποία, σε συνεργασία με το δήμο Αιγιαλείας, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει Κέντρο Πληροφόρησης για τον Οδοντωτό, για το Φαράγγι του Βουραϊκού και την ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013.
Ήδη έχει κατατεθεί φάκελος από το δήμο Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Σύλλογο.
Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σ.Φ.Ο. Γιάννης Καραπαναγιώτης, κατά τη διάρκεια της κοπή πίτας του Συλλόγου, που έγινε στο Διακοπτό στο καφέ «Παυλόπουλος» (απέναντι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό). Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2013, DVD με τις δραστηριότητες του Σ.Φ.Ο., ενώ έγινε και ψηφιακή παρουσίαση αρχειακού σιδηροδρομικού υλικού από όλη την Ελλάδα, του Αλέξη Κουρμπέλη.
«Πρέπει να τονίσω ότι η ενοικίαση του κτιρίου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ είναι από το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού και ακολούθως είναι παραχώρηση δωρεάν στο δήμο Αιγιαλείας, για να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader 2007-2013», ανάφερε στo www.aigialeianews.gr, ο κ. Καραπαναγιώτης, συμπληρώνοντας ότι:
«Ήταν ένα κυρίαρχο ζήτημα, το οποίο οι σύλλογος «πάλευε» και πιστεύουμε ότι είναι σε καλό δρόμο. Τον επόμενο μήνα γίνεται η αξιολόγηση, πιστεύουμε ότι θα είναι θετική και μέσα στο 2013 θα αρχίσουν οι εργασίες και θα ολοκληρωθεί αυτό το Κέντρο Πληροφόρησης, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για τη διαφήμιση και την προβολή του Οδοντωτού, για το Φαράγγι του Βουραϊκού και την ευρύτερη περιοχή. Η λειτουργία αυτού του Κέντρου έχει να κάνει με όλη την περιοχή, δεν θα περιορίζεται αποκλειστικά μόνο στον Οδοντωτό».
Στο Κέντρο Πληροφόρησης, όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, θα στεγαστεί και ένα μικρό μουσείο του Οδοντωτού, με υλικό το οποίο έχει μαζέψει ο Σύλλογος, από την εποχή της ατμήλατης κίνησης και ακολούθως από την εποχή των ντιζελοκίνητων συρμών γαλλικής κατασκευής που ξεκίνησε το 1959, μέχρι και τα τελευταία που έχουμε από το καλοκαίρι του 2009, τα καινούρια τραίνα, γαλλικής κατασκευής.
Επίσης μέσα στο κτίριο αυτό θα στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου, ενώ η λειτουργία του γραφείου θα γίνεται με εθελοντική εργασία των μελών του ΣΦ.Ο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη προσέλευση τουριστών που έχει σημειωθεί την τελευταία περίοδο.
Σε αυτό έχουν βοηθήσει σε αυτό και τα εκπτωτικά εισιτήρια που έχουν δώσει τη δυνατότητα, και την περίοδο που δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση, να γεμίζουν τα τραίνα. Επίσης απευθύνθηκε και στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε διευθυντές των σχολείων, ώστε σε συνεργασία με το δήμο Αιγιαλείας, να έρχονται τα σχολεία να επισκεφθούν τον Οδοντωτό και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Σύλλογος θα έχει και φέτος καρναβαλική συμμετοχή στις 17 Μαρτίου σε ένα δρώμενο που θα γίνει με τη συμμετοχή του Οδοντωτού. Πέρυσι, ένας συρμός του ιστορικού τρένου έκανε την εμφάνισή του, «ντυμένος» αποκριάτικα, στην αποβάθρα του Σ.Σ. Διακοπτού, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργάνωσαν φορείς της περιοχής.
Το τρένο, σφυρίζοντας, μετέφερε τη «νύφη» του «γάμου» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα Διακοπτού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα όλων.

BESTNEWS