Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τροπικό δάσος μέσα σε σταθμό τρένου στη Μαδρίτη



Ο σιδηροδρομικός σταθμός Atocha είναι ο μεγαλύτερος σταθμός στη Μαδρίτη. Είναι ξεχωριστός και ξακουστός στον κόσμο λόγω του ότι φιλοξενεί ένα τροπικό δάσος κάτω από τον τοξωτό του φεγγίτη. Το δάσος εκτείνεται σε 4000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο σταθμός Atocha εγκαινιάστηκε το 1851. Την ίδια χρονιά εγκαινιάστηκε και το πανέμορφο τροπικό δάσος. Ο σταθμός είχε εν μέρει καταστραφεί από μια πυρκαγιά το 1892 και μετά από αρκετές ανακαινίσεις, η τελευταία εκ των οποίων έλαβε χώρα το 1992, το αρχικό κτίριο τέθηκε εκτός λειτουργίας ως τερματικό και μετατράπηκε σε ένα χώρο με καταστήματα, καφέ, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και το μαγευτικό αυτό θερμοκήπιο. Πάνω από 7.000 φυτά, τα οποία ανήκουν σε περίπου 260 διαφορετικά είδη, κοσμούν τον κήπο μαζί με μια λίμνη με 22 είδη ψαριών και χελωνών.
Τους θερμούς μήνες, όταν ο ήλιος εισέρχεται προς το εσωτερικό του σταθμού και κατ’ επέκταση του δάσους, ψεκαστήρες μπαίνουν σε λειτουργία εκτοξεύοντας ένα είδος ατμού και έτσι δίνεται η εντύπωση μιας εικονικής ζούγκλας μέσα στη πόλη.
theRevolution.gr