Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το έσκασαν από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και... πήγαν με τρένο στη Λάρισα για να κλέψουν!

Δεν άργησαν όμως να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας...
Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας οι δύο    ανήλικοι, ηλικίας 17 και 14 ετών, για τέσσερις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών!
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, οι δύο ανήλικοι διέρρηξαν το Μίνι Μάρκετ ενός 37χρονου, σπάζοντας τη γυάλινη βιτρίνα του. 
Σύμφωνα με το e-volos, οι αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον 17χρονο να βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος και να έχει κλέψει το χρηματικό πόσο των 20 ευρώ και 11 πακέτα τσιγάρα. Ο 14χρονος βρισκόταν απ' έξω και κράταγε τσίλιες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι απέδρασαν τα Χριστούγεννα από το Ίδρυμα ανηλίκων Βόλου, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών:

Προχθές το απόγευμα, αμέσως μετά την απόδραση, οι συλληφθέντες έκλεψαν τη μοτοσικλέτα ενός 39χρονου, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, χθες, κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της.

Αφού οι συλληφθέντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα στο σταθμό του ΟΣΕ, στη συνέχεια διέρρηξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν από μέσα δύο πολυσουγιάδες. Μετά, μπήκα σε συρμό του ΟΣΕ με προορισμό τη Λάρισα.

Με την άφιξή τους στη Λάρισα, οι δύο δράστες έκλεψαν από το ανασφάλιστο αυτοκίνητο ενός 53χρονου, ένα  πολυεργαλείο, μια συσκευή "GPS" αυτοκινήτου με το φορτιστή της, μια συσκευή "USB", ένα ζευγάρι ακουστικών κινητού τηλέφωνου και ένα φορητό φακό.
Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία από το εσωτερικό των αυτοκινήτων και θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
newsit