Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στο δρόμο για διαθεσιμότητα - φορολογικό



Συλλαλητήρια πραγματοποιούν στις 12.30 το μεσημέρι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για τη διαθεσιμότητα και το νέο φορολογικο. Για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Λόγω των συγκεντρώσεων, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστοί από τις 11 το πρωί, μετά από εντολή της αστυνομίας.
Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Αύριο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στις 11 το πρωί.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η Αθήνα θα μείνει σήμερα χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 5 έως τις 9 το πρωί και αύριο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Νωρίτερα, κατάληψη στα πρώην γραφεία του ΗΣΑΠ, επί της οδού Αθηνάς στην Ομόνοια πραγματοποιούν εργαζόμενοι σε μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ), διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα και τη διαθεσιμότητα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος πάντως ζητεί την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας τη δεινή κατάσταση του ιδιωτικού τομέα.
Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι ταξιδεύουν σήμερα αεροπορικώς, καθώς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες δεδομένου ότι αρκετές πτήσεις ματαιώνονται ή τροποποιούνται λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια (ΟΣΥΠΑ) από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Επίσης ακινητοποιημένες σήμερα και αύριο θα είναι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Οι σιδηροδρομικοί ζητούν μεταξύ άλλων την παραμονή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Μονάδας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού υπό δημόσιο έλεγχο καταγγέλλοντας πως η απόσχιση της μονάδας συντήρησης από τον οργανισμό και η μετέπειτα ιδιωτικοποίησή της θα φέρει αυξήσεις στα εισιτήρια:
«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες συντήρησης καθώς βάσει των στοιχείων του ΟΣΕ, τα οφέλη του Οργανισμού από την επισκευή στα δικά του εργοστάσια φτάνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάσης Λεβέντης.
Πώς θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες
Σήμερα
Ακινητοποιημένοι οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού.
Ο ηλεκτρικός και το μετρό θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς και από το αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία - Κάντζα και Κορωπί.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ.
Αύριο
Ακινητοποιημένοι οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του προαστιακού, του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ λόγω απεργίας.
Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Το μεσημέρι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.
Επίσης, οι δήμαρχοι της χώρας πραγματοποιούν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (π.χ. βοήθεια στο Σπίτι, προγράμματα αυτεπιστασίας ανέργων κ.ά.). Στη συγκέντρωση συμμετέχει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής με τη συμμετοχή ωφελουμένων.
"Εθνος"