Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Χατζηδάκης για αξιοποίηση αεροδρομίων και ιδιωτικοποίηση ΟΣΕΣε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών», με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας.


Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το εν λόγω θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία «η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστούν ένας σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα το υπουργείο με τους συναρμόδιους φορείς, θα καταρτίσουν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο, σχετικά με τις υποχρεώσεις κοινής ωφέλειας των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ROSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις συνοψίζουν πολλές από τις παθογένειες του παρελθόντος.
Ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπογράμμισε: «Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν στα ζητήματα κρατικών ενισχύσεων για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να γίνει το πλάνο οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Αναμένουμε αποτελέσματα τους αμέσως επόμενους μήνες. Μετά την αποσαφήνιση του τοπίου, θα δρομολογηθεί και η ιδιωτικοποίηση της ROSCO, εταιρίας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών για να διευκολυνθεί στην συνέχεια και η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».
Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σημείωσε ότι η χώρα υπέφερε από δύο μεγάλες παθογένειες, για τις οποίες, όπως είπε, «ευθύνεται ξεκάθαρα και ο πολιτικός κόσμος, οι οποίες την οδήγησαν εδώ: το λαϊκισμό και τον κρατισμό».
«Τώρα, όμως, αυτό, όμως, που εξελίσσεται μπροστά μας είναι μια μάχη. Μία μάχη για την Ελλάδα, τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Εάν αποτύχουμε, θα πρόκειται για μια τεράστια εθνική τραγωδία, με συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως. Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να γίνει με αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα. Μονάχα ενωμένοι θα νικήσουμε», επισήμανε ο υπουργός.
Και κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή πρωτεύον ζήτημα είναι η σωτηρία της Ελλάδας και δευτερεύον οι εκλογές».

Newsbeast.gr