Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αγγλία. Στην φυλακή 4 κλεφτές σιδηροδρομικών καλωδίωνΤέσσερις νεαροί καταδικαστήκαν συνολικά 11 χρόνια και ένα  μήνα για κλοπή καλωδίου από την σιδηροδρομική γραμμή  στο Warwickshire προκαλώντας ζημιά 204.000 ευρώ.
Οι τέσσερις νεαροί ομολόγησαν ότι είχαν οργανώσει συμμορία με σκοπό την κλοπή καλωδίων, αν και στην αρχή είχαν αρνηθεί την συμμετοχή τους αλλά τα στοιχεία ήταν συντριπτικά σε βάρος τους.


Ο Επικεφαλής επιθεωρητής Kevin Μάρσαλ, δήλωσε: «Αυτοί  οι τέσσερις άνδρες είχαν  συστηματικά στόχο τον σιδηρόδρομο για να κλέψουν καλώδια, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.
Phil Cleary, διευθύνων σύμβουλος της SMARTWATER, δήλωσε: «Παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης αυτής, η αφοσίωση, επιμονή και ο επαγγελματισμός της  Αστυνομίας  Μεταφορών της Βρετανίας, μαζί με το προσωπικό στο  σιδηροδρομικό δίκτυο και τις δικούς  μας ανακριτές, ήταν εξαιρετική.
"Συλλογικά, συνεχίζουμε να στοχεύουν τους υπεύθυνους για κλοπές από τον σιδηροδρομικό  και ελπίζουμε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν σήμερα, θα λειτουργήσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας για  άλλους."