Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε Λονδίνο και Παρίσι ενόψει των Ολυμπικών Αγώνων

Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως τα μέσα μεταφοράς: τους σιδηροδρομικούς σταθμού στο Παρίσι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπως το Χερβούργο, τη Χάβρη, το Ροσκόφ και το Σεν Μαλό.


Η βρετανική κυβέρνηση κινητοποίησε άλλους 1.200 στρατιώτες για να αναλάβουν τον τομέα της ασφάλειας στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ.

Οι στρατιώτες αυτοί θα παραμείνουν στους στρατώνες τους αλλά θα είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

"Καθώς απομένουν τρεις ημέρες για τους Ολυμπιακούς, δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη", είπε ο Χαντ, διευκρινίζοντας ότι η κινητοποίηση των επιπρόσθετων στρατευμάτων δεν σημαίνει ότι έχει παρουσιαστεί κάποια "επιδείνωση" στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Αντιθέτως, η ιδιωτική εταιρεία G4S, που μέχρι σήμερα αδυνατούσε να παράσχει αρκετούς ιδιωτικούς φρουρούς για τους Αγώνες, έχει αρχίσει ήδη να καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Αλλά και στη Γαλλία η κυβέρνηση αποφάσισε να κινητοποιήσει 4500 αστυνομικούς για όσο διάστημα διαρκέσουν οι Αγώνες, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των ανθρώπων που θα περάσουν από τα βόρεια της χώρας (60 αντιπροσωπείες και 450.000 επισκέπτες) για να μεταβούν στο Λονδίνο.

"Έχουμε ένα σχέδιο δράσης προσαρμοσμένο σε κάθε είδους κίνδυνο και απειλή, το οποίο μπορεί να ενισχυθεί ανά πάσα στιγμή, εάν χρειαστεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ.

Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως τα μέσα μεταφοράς: τους σιδηροδρομικούς σταθμού στο Παρίσι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όπως το Χερβούργο, τη Χάβρη, το Ροσκόφ και το Σεν Μαλό.

"Σε συνεργασία με τις βρετανικές υπηρεσίες, το υπουργείο Εσωτερικών οργανώνεται ώστε να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο και να φροντίσει οι Αγώνες να παραμείνουν μια γιορτή που θα διεξαχθεί σε ήρεμο κλίμα", εξήγησε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ