Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αφγανοί έκλεβαν υλικά του ΟΣΕ και εκβίαζαν Πακιστανούς

Δύο Αφγανοί και δύο Έλληνες οδηγοί ταξί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στο Μαλακάσα, για κλοπή μεταλλικών συνδέσμων από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή της Μαλακάσας. Οι Αφγανοί ανήκουν σε κύκλωμα που εκβίαζε Πακιστανούς που έχουν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για αλλοδαπούς που αφαιρούν υλικό από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουν με ταξί, εντόπισαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας δύο ταξί, στα οποία επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί (ένας σε κάθε όχημα) και τα ακινητοποίησαν.

e-go.gr

Μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στο πίσω κάθισμα 25 πλαστικές σακούλες γεμάτες με μεταλλικούς συνδέσμους, συνολικού βάρους 1.000 κιλών.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, οι δύο Αφγανοί, μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες τους, οι οποίοι συνελήφθησαν στην πλατεία Βικτωρίας από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, είναι μέλη σπείρας Αφγανών, η οποία διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς και παροχή «προστασίας» σε καταστηματάρχες Πακιστανικής καταγωγής στο κέντρο της Αθήνας.

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και εκβιασμών, ενώ ερευνάται πλήθος άλλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας.