Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας

Στις 26-4-12 στο ΣΣΒΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΣΣΒΕ στα γραφεία του σωματείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο κατόπιν δικής του επιθυμίας. Το ΔΣ του έθεσε ένα πλαίσιο -  που είχε συμφωνηθεί με όλες τις παρατάξεις – για ενημέρωση μας στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τον ΟΣΕ.

Ο κ. Θεοφανόπουλος είπε ότι η  πολιτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν δημιούργησε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε, ( κατά λέξη: «συστημικές επιλογές τα επίχειρα που θέσατε» ). Κατά την ενημέρωση που μας έκανε κινήθηκε πάνω στους άξονες της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και της τρόικας.
 Έτσι μας διαβεβαίωσε ότι η υποδομή και η διαχείρισή της θα παραμείνει δημόσια , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από κάποια αποτίμηση της αξίας της θα ιδιωτικοποιηθεί, και για τα μηχ/εργ/σια, που η δραστηριότητά τους είναι εμπορική, μέσα στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των μεταφορών που επιβάλει η ΕΕ και η τρόικα και η υπογραφή των μνημονίων θα πρέπει,  ή να γίνουν μία θυγατρική του ΟΣΕ,  ή μία ανεξάρτητη ΔΕΚΟ με αρμοδιότητες συντήρησης και άλλων μεταφορικών μέσων,  ή - το ποιο αδύνατο σενάριο όπως είπε -  να είναι στον ΟΣΕ με λογιστικό διαχωρισμό.
Η ΣΣΕ θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής  δηλαδή δεν θα πρέπει να ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 2310 ευρώ περίπου μεικτά μαζί με τις δευτερεύουσες απολαβές , κρατώντας τα πλαφόν του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, η καθυστέρηση της έγκειται στη μη υπογραφή  ΚΥΑ.
Μας είπε πως στο επόμενο ΔΣ του ΟΣΕ θα παρθεί απόφαση για επιστροφή των εφέδρων εξαιρουμένων των διοικητικών υπαλλήλων σύμφωνα με το νομοσχέδιο.
Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του οργανογράμματος και μετά την  αξιολόγηση - που θα είναι στην ευχέρεια της διοίκησης - θα γίνει τοποθέτηση διευθυντών και η στελέχωση θα προχωρήσει  προς τα κάτω. Σίγουρα θα γίνουν και μετακινήσεις προσωπικού και μας διαβεβαίωσε πως το παρών ΔΣ του ΟΣΕ δεν έχει πρόθεση και δεν θα κάνει καμία απόλυση .
      Συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο ότι τις αποφάσεις τις έχουν πάρει και κινούνται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ για ιδιωτικοποιήσεις , συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, την βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας και την ανασφάλεια και εξαθλίωση των εργαζομένων που θα τους αποφέρει περισσότερα έσοδα.
 Σαν ΔΕΣΚ και σαν ΠΑΜΕ σιδηρ/κών σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.        Και αφού το σύστημα ( το καπιταλιστικό) μας τιμωρεί να αλλάξουμε το σύστημα και όχι  μόνο τους πολιτικούς διαχειριστές του.
Απρίλιος του 2012