Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη Βορίδη στα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ στη Φθιώτιδα

Τα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ που είναι εγκατεστημένα στη Φθιώτιδα επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Δικτών, Μάκης Βορίδης, όπου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους για τις εξελίξεις στα έργα, για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την πορεία τους. Η ολοκλήρωση των έργων προσδιορίστηκε εντός του 2013, στα δύο τμήματα, από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή, ενώ η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία με τη σηματοδότηση και την ηλεκτροκίνηση τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Μ. Βορίδης χαρακτήρισε «σημαντική παρακαταθήκη για την Ελλάδα» την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκτέλεση τόσο δύσκολων να έργων».
Αναφερόμενος στα δύο τμήματα του ΠΑΘΕ που απομένουν για την ολοκλήρωσή του πριν και μετά τη Λαμία, υπογράμμισε ότι το μεν ένα βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το δε δεύτερο βρίσκεται στις διαβουλεύσεις για την υποκατάσταση του αναδόχου.
Ο υπουργός απέφυγε οποιαδήποτε χρονική δέσμευση σχετικά με τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα όπως ο Ε65. Για την έναρξη των εργασιών έκανε λόγο για διαβουλεύσεις με τις εταιρείες, ενώ εξέφρασε συγχρόνως την εκτίμηση ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται για να ξεκινήσουν τα έργα».
Στην επίσκεψή του τον Μ. Βορίδη συνόδεψε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κλέαρχος Περγαντάς και δήμαρχοι της περιοχής.