Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα-Βόλος

Ερρίφθη ο κύβος εχτές στην Αθήνα και στη συνεδρίαση της επενδυτικής επιτροπής, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για το πρόγραμμα Jessica.
Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, η τράπεζα Πειραιώς δέχθηκε να υπογράψει ως συνεργαζόμενος εταίρος του προγράμματος, για το οποίο έχει δεσμευθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ και μέσω αυτού θα μπορέσει να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης.Σήμερα αναμένεται η εκκρεμότητα να κλείσει και τυπικά με τις υπογραφές της συμφωνίας. Το πρόγραμμα θα βγει στον «αέρα» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, καλώντας ιδιώτες να δηλώσουν ενδιαφέρον για το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου - Λάρισας, ύψους 20 εκατ. ευρώ. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες είναι το επόμενο βήμα που αναμένεται, ώστε να οριστικοποιηθεί πλέον ότι ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, το οποίο επί δεκαετίες έχει σχεδιάσει η Θεσσαλία, θα περάσει πια στο στάδιο της υλοποίησής του.
Προς το παρόν φαίνεται ότι διανοίγεται ένας νέος δρόμος για το έργο της ηλεκτροκίνησης και η καινούργια προοπτική ξεμπλοκάρει κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία εάν απορροφούνταν για το συγκεκριμένο έργο θα τα στερούνταν από άλλες υποδομές στη Θεσσαλία.
Πηγή:taxydromos.gr