Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μετα την συνάντηση του με τον κ. Βενιζέλο. Παρέμβαση για εφεδρεία αναμένει ο Μ.Βορίδης

Τροποποιήσεις στη ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ. Βορίδης θεωρεί πως η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν είναι ορθολογική και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία βασικών υπηρεσιών που όχι μόνο εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά φέρνουν και έσοδα στα κρατικά ταμεία, όπως οι συγκοινωνίες αλλά και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, το θέμα εξετάζεται. "Εξετέθησαν τα δεδομένα και τα στοιχεία στον κ. αντιπρόεδρο. Θα περιμένουμε μια παρέμβαση της κυβέρνησης αφού συσκεφθούν τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να υπάρξει μια ρύθμιση που χωρίς να αναιρεί την ταυτότητα και την ενότητα της συνολικής ρύθμισης, ταυτόχρονα θα σταθμίζει και θα μετριάζει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου σε συγκεκριμένους τομείς" δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.
Για το ίδιο θέμα, αλλά και για την απελευθέρωση στα ταξί, ο Μάκης Βορίδης συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα με τον τομεάρχη Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες από το καθεστώς της εφεδρείας.