Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Οι σιδηροδρομικοί (όπως άλλωστε όλος ο ελληνικός λαός) ζουν τις πιο τραγικές στιγμές από τη μεταπολίτευση. H κατάρρευση της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου κάτω από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλης της κοινωνίας και η αντικατάστασή της από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ (!!!) με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη κ. Παπαδήμο, δεν συνιστά απλώς μια εκτροπή από τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας, αλλά αποτελεί κυρίως έκφραση της απόφασης των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων για μια νέα σαρωτική επίθεση κατάλυσης των πάντων.
 Στην προσπάθεια τους να διασώσουν το διεφθαρμένο, αποτυχημένο και επικίνδυνο σύστημά τους και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την οικονομική υποδούλωση της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών επέβαλαν κατόπιν εντολής της τρόικας κοινοβουλευτική χούντα με τη συνεργασία και της ακροδεξιάς. Τώρα πλέον όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας, συγκροτούν ανοιχτά το νέο μνημονιακό τόξο επιβολής της νέας οικονομικής και κοινωνικής κατοχής.
Καμία ανάγκη, κανένα ζήτημα όσο μεγάλο και αν είναι,  δεν μπορεί να μας επιβάλλει τη «διαβούλευση» με νοσταλγούς της δικτατορίας και του Μεταξά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ακολουθώντας εδώ και καιρό το διάλογο αντί του αγώνα, την υποταγή στα σχέδια διάλυσης του σιδηροδρόμου αντί της πάλης για την ανατροπή αντισιδηροδρομικών και αντιλαϊκών πολιτικών, έφτασε στο σημείο να συνομιλεί με το φασίστα νεοταξίτη υπουργό Βορίδη, αναζητώντας μια λέξη, εκλιπαρώντας μια νέα … διατύπωση που θα της δώσει άλλοθι .
Οι σιδηροδρομικοί, μαζί με το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, έδωσαν μάχες για τη δημοκρατία, την ήττα του φασισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το αγωνιστικό και δημοκρατικό παρελθόν τους, δεν θα το ακυρώσει καμία σκοπιμότητα.
Καλούμε τους σιδηροδρομικούς, να καταδικάσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΠΟΣ. Να συσπειρωθούν κάτω από τα λάβαρα της ενότητας και του αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας και να προχωρήσουν άμεσα στην οργανωτική αναδιάταξη των δυνάμεών τους μέσα από την ίδρυση ενιαίου Συνδικάτου απαλλαγμένου από αγκυλώσεις και συμφέροντα.
Αυτές τις δύσκολες ημέρες, που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων θίγεται άμεσα από την εφαρμογή της «εργασιακής εφεδρείας» δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, συσπειρώνονται και οργανώνουν τον αγώνα τους για την συνολική ανατροπή αυτού του αντιδημοκρατικού και εκβιαστικού μέτρου
Η θέση των σιδηροδρομικών, η θέση μας, είναι μαζί τους. Οι όποιοι τακτικισμοί της ΠΟΣ, δεν λύνουν το πρόβλημα των απολύσεων, πόσο μάλλον όταν αυτές προβλέπονται και στο νόμο για τον ΟΣΕ που ψηφίστηκε το 2010.