Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην εξαίρεση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς από της εφεδρεία

Με κοινή ανακοινωσή τους τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την πλήρη αντιθεσή τους με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας στους εργαζομένους του ΟΣΕ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Κουσελάς, Ανδρέας Μακρυπίδης διευκρινίζουν τα εξής:
«Στις 14/10/2011 και κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή του Πολυνομοσχεδίου με το οποίο –μεταξύ άλλων- εισάγονταν οι διατάξεις περί «εργασιακής εφεδρείας», καταθέσαμε Τροπολογία για την εξαίρεση απ’ αυτήν των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ.
Και τούτο διότι οι οργανισμοί αυτοί είχαν ήδη τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης με τους Ν.3891/2010 και Ν.3920/2011, πράγμα που θα επέφερε σοβαρή μείωση του προσωπικού, μετατάξεις, περικοπή αποδοχών. Επισημάναμε επομένως ότι η πρόσθετη εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, θα επέφερε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των οργανισμών αυτών, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η τροπολογία μας δεν έγινε αποδεκτή, παρά την ενεργή στήριξη της και με τις ομιλίες μας στην Βουλή. Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα επανεξετάζεται και μάλιστα ότι εκκρεμεί και η τελική απάντηση του Υπουργού Οικονομικών.
Ενόψει αυτής της εξέλιξης κρίνουμε αναγκαίο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία των Οργανισμών και την εξυπηρέτηση των πολιτών να επαναφέρουμε το θέμα που είχαμε εισηγηθεί. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει θετική διέξοδος, ώστε να μην επιβαρυνθούν διπλά οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες».