Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Σοκ - Δολιοφθορά στον Προαστιακό της Πάτρας - Πολτοποίησαν το καλώδιο, δεν θα έπεφταν οι μπάρες

Το ανακάλυψαν άνθρωποι του ΟΣΕ
Πρωτοφανής δολιοφθορά στον Προαστικό της Πάτρας, από αγνώστους που τσάκισαν το κεντρικό καλώδιο για τις αυτόματες ισόπεδες διαβάσεις, μεταξύ Τετάρτης Απόγευμα και Πέμπτης πρωί.
Το απίστευτο γεγονός που φέρνει στο φως η εφημερίδα "Πελοπόννησος" αποκαλύφθηκε από εργαζομένους του ΟΣΕ που πήγαν να κάνουν τον τελικό έλεγχο στο δημοφιλές μέσο μεταφοράς προκειμένου να φθάσει μέχρι τον Αγιο Βασίλειο. Ετσι λόγω της δολιοφθοράς ο προγραμματισμός να ξεκινήσει το δρομολόγιο το Σαββατοκύριακο... πάει πίσω. Οι δράστες είχαν καταφέρει με τη χρήση πέτρας να πολτοποιήσουν το κεντρικό καλώδιο που συνδέει τις ισόπεδες διαβάσεις με το κεντρικό πιλαρ των ασφαλειών και τις τροχοεπαφές.
Και μάλιστα σε δύο σημεία, ένα σε απόσταση 200 μέτρων από το Ρίο προς τον Αγιο Βασίλειο, και ένα άλλο μετά τα Μποζαϊτικα. Τι θα συνέβαινε αν δεν είχαν εντοπίσει τη δολιοφθορά; Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της γραμμής Πάτρας του ΟΣΕ Χρήστο Οικονόμου "δεν θα έπεφταν οι μπάρες στις διαβάσεις". Το σενάριο είναι τρομακτικό αν σκεφθεί κάποιος ότι ο προαστιακός διέρχεται από πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Bestnews