Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια του ΟΣΕ


Νέες αυξήσεις - φωτιά στις τιμές των εισιτηρίων επιβάλλει η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», στο πλαίσιο της πολιτικής για τη διαβόητη «εξυγίανση» του ΟΣΕ. Οι αυξήσεις, που ανέρχονται στο 25% και ξεκινούν από την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011, αφορούν, κυρίως, στο βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, αλλά και άλλες γραμμές, όπως, π.χ., Λάρισας - Βόλου και Παλαιοφαρσάλου - Καλαμπάκας.
Οι νέες αυξήσεις εκτοξεύουν τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη - π.χ., η διαδρομή Λάρισα - Αθήνα, (Β' Θέση με ιντερσίτι), θα κοστίζει 34,30 ευρώ (από 27,40 σήμερα) και με επιστροφή 54,90 ευρώ (από 43,80) - καθιστώντας το τρένο πανάκριβο μεταφορικό μέσο, απλησίαστο για τα βαλάντια των λαϊκών στρωμάτων.
Για να «χρυσώσει το χάπι» η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι θα κάνει .. εκπτώσεις και θα προχωρήσει σε ... προσφορές για όσους επιβάτες πληρούν κάποιους ειδικούς όρους, (π.χ., κάνουν κράτηση μέσω Ιντερνέτ μέρες πριν ταξιδέψουν), ενώ υπόσχεται πως θα .. αποζημιώνει τους επιβάτες σε περίπτωση που το τρένο καθυστερεί...
"Ριζοσπάστης"