Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βουλγάρων αστυνομικών

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο αστυνομιών, ξεκίνησε πρώτα με τη λειτουργία κοινών κέντρων ελέγχου στο συνοριακό σταθμό Προμαχώνα για τα αυτοκίνητα και στα Κούλατα για τα τρένα..
Σήμερα υπογράφεται το κείμενο αρχών της συνεργασίας, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στο Μπάνσκο, ανάμεσα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου και το γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών στη Βουλγαρία, Καλίν Γκεοργκίεφ.
Το πρόγραμμα κοινών περιπολιών προβλέπει τη συμμετοχή έξι Βουλγάρων αστυνομικών που μιλάνε ελληνικά και βρίσκονται ήδη στις παραλίες της Νέας Περάμου και του Οφρυνίου Καβάλας. Θα συνεχιστεί ως τις 21 Αυγούστου με περιπολίες στην Ασπροβάλτα και το Σταυρό. Κοινός στόχος, να εξυπηρετηθούν οι Βούλγαροι τουρίστες που βρίσκονται το καλοκαίρι στη Βόρεια Ελλάδα και να αντιμετωπιστεί από κοινού η εγκληματικότητα.
Ανάλογο πρόγραμμα με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στις περιπολίες της βουλγαρικής πόλης Μπάνσκο, όπου το χειμώνα κατακλύζεται από Έλληνες τουρίστες, είχε υλοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ εκεί, έτσι και οι Βούλγαροι στη χώρα μας θα είναι άοπλοι, εξυπηρετώντας κυρίως δικούς τους τουρίστες. Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο αστυνομιών, ξεκίνησε πρώτα με τη λειτουργία κοινών κέντρων ελέγχου στο συνοριακό σταθμό Προμαχώνα για τα αυτοκίνητα και στα Κούλατα για τα τρένα.