Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΟΣ «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση αδυνατώντας να αφουγκρασθεί τα μηνύματα της κοινωνίας συνεχίζει να βαδίζει στον κατήφορο που επιβάλλουν τα ξένα κέντρα αποφάσεων, αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις στη ζωή του κάθε Πολίτη, αρκεί να διασφαλίσει τα χρήματα των πιστωτών της χώρας. Η πολιτική που ασκήθηκε τους τελευταίους μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου οδήγησε τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο και τους πολίτες σε απόγνωση..
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση αφού από το «λεφτά υπάρχουν» οδηγηθήκαμε με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στις «μυλό¬πετρες» της τρόικα.
Αλλά αφού η αποτυχημένη αυτή οικονομική συνταγή δεν απέδωσε όπως αναμενό¬ταν, τώρα ο λαός καλείται να πληρώσει για μια ακόμη φορά τα σπασμένα των μαθητευ¬όμενων μάγων της Κυβέρνησης και του οικονομικού της επιτελείου. Να πληρώσει τα σπασμένα και για όλους αυτούς που ασέλγησαν στην ελληνική οικονομία, ντόπιους και ξένους «νταβατζήδες». Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως το αποκα¬λούν είναι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την μικροοικονομία της κάθε οικογένειας καθώς επιβάλλει μειώσεις στους μισθούς από την «πίσω πόρτα» με την φορολογία των εισοδημάτων, την αύξηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και πολλά ακόμη μέτρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό αφού τόσο στο μνημόνιο όσο και στο «μεσοπρό¬θεσμο» ο σιδηρόδρομος έχει την «τιμητική» του. Προβλέπεται η πώληση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η θυγατροποίηση των Μηχανεργοστασίών και ακολούθως η ιδιωτικοποίηση τους. Σε όλα τα σενάρια που απεργάζεται η Κυβέρνηση η απαξίωση του σιδηρόδρομου αποτελεί το κλειδί για την υλοποίησή τους. Σε όλα τα σενάρια οι σιδηροδρομικοί θα γίνουν για μια φορά ακόμη τα «πειραματόζωα» των μοντέλων της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά δεν θα είναι οι μετατάξεις αλλά η «εργασιακή εφεδρεία» και απολύσεις.
Η π.ο.Σ. μαζί με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην αγωνιστική κινητοποίηση νια να σταλεί μήνυμα στην Κυβέρνηση.
Να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Να σταματήσει την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Να στα¬ματήσει τον παραλογισμό του «ότι είναι κερδοφόρο το πουλάει, ότι είναι ελλειμματικό το κλείνει». Δεν πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνει τον κτηματομεσίτη.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ /ΜΑΖΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ, ΤΡΙΤΗ 28/6/2011, ΩΡΑ 11.00'Π.μ.
ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/6/2011, ΩΡΑ 10.00'Π.μ.