Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή αναγνώστη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΤΑΠΟΤΕ (ΤΑΥΤΕΚΩ) Θεσσαλονίκης.

 Πρόσφατα πήγα στο ΤΑΥΤΕΚΩ για να πληρωθώ κάποιες αποδείξεις που είχα από γιατρούς. Η κατάσταση που βρήκα, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου γίνονται οι τιμολογήσεις και οι πληρωμές, ήταν τραγική! Δεκάδες συνταξιούχοι και εν ενεργεία συνάδελφοι από την Λαμία έως και την Αλεξανδρούπολη περιμέναν καρτερικά την σειρά τους για να εξυπηρετηθούν και να επιστρέψουν πίσω στα χωριά τους.
Από τώρα και στο εξής ( ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ) όλες οι τιμολογήσεις και οι πληρωμές φαρμάκων και ιατρικών αποδείξεων, των δικαιούχων που κατοικούν στην Βιωτία ,Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Αν. Μακεδονία και Θράκη , θα εκτελούνται στο ΤΑΥΤΕΚΩ θεσσαλονίκης!!!!
Στήθηκα στν ουρά 3,5 ώρες για να εξυπηρετηθώ!!!
Σε ερώτηση που έκανα σε κάποιον υπάλληλο του ταμείου μου απάντησε ότι δεν έχει καμία ευθύνη το ΤΑΥΤΕΚΩ για ότι συμβαίνει. Τη ευθύνη ,μου είπε, ότι φέρει αποκλειστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κατήργησε τους κατά τόπους υπολόγους που υπήρχαν στην επαρχία μιας και δεν έδινε έγκριση να δωθεί ένα ποσό ( από τα έσοδα των σταθμών)  για την εξόφληση των συνταγών και τωναποδείξεων που προσκόμιζαν οι συνάδελφοι που εργαζόταν σε επαρχιακούς σταθμούς.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη συνάδελφοι από μακρινές περιοχές για να εξυπηρετηθούν από το Ταμείο.
Περιμένοντας λοιπόν κι εγώ τόσες ώρες εκεί για να εξυπηρετηθώ είδα και άκουσα τραγελαφικά γεγονότα!
Βρήκα συνάδελφο ο οποίος περίμενε για ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ να πληρωθεί μία ιατρική απόδειξη διότι την προηγούμενη ημέρα το ο ταμίας κάποια στιγμή διέκοψε τις πληρωμές ελλειψει χρημάτων!!! Φανταστείτε την ταλαιπωρία κάποιου να είναι στημένος στην ουρά (ώρες ατελείωτες) και να του πουν "φύγε και έλα αύριο γιατί μείναμε από λεφτά"!
Διαπίστωσα επίσης φοβερές οργανώτικές ελλείψεις από πλευράςτου ΤΑΥΤΕΚΩ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΜΙΑ!!
Ο κόσμος αντιδρούσε άσχημα από αγανάκτηση! "ΒΑΛΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ" φώναζαν χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα! Η απάντηση του Ταμείου ήταν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
Αντικρίζοντας όλο αυτό ΤΟ ΧΑΛΙ αισθάνθηκα μεγάλο θυμό και αγανάκτηση! Γιατί να γίνονται όλα αυτά και γιατί μόνο στον Σιδηροδρομικό υπάλληλο;
Σημειωτέον ότι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δικαιούχοι του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κλπ) εξυπηρετούνται κανονικά από τα κατά τόπους γραφεία στην επαρχία! ΜΟΝΟ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ !!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΣΒΕ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ- ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΣΒΕ! ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!
ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 50 ΕΥΡΩ!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΕ ΔΩΣΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νίκος  Χαγιάρης
Σταθμάρχης (μη μετατασσόμενος.......για την ώρα)

"Σ.Ν" Εικονες απο το ΤΑΠΟΤΕ Θεσσαλονίκης  σημερα.