Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μέσα σε ένα χρόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέλυσε ότι χτίσαμε οι εργαζόμενοι με αγώνες εδώ και δεκαετίες.
Από τις δηλώσεις του «λεφτά υπάρχουν» το 2009 μπήκαμε στην εποχή του Μνημονίου το 2010 και στον 1ο νόμο (3833) με τον οποίο υπέστησαν όλοι οι εργαζόμενοι μείωση αποδοχών κατά 10% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού με το Ν.3845.
Κατόπιν, με τον ασφαλιστικό νόμο η σοσιαλιστική Κυβέρνηση μείωσε τις συντάξεις, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δημιουργώντας κλίμα φυγής στις τάξεις των εργαζομένων.
Στον ίδιο χρόνο (2010) ψηφίστηκε το τερατούργημα που ονόμασαν νόμο (3891) ο οποίος διαλύει κατ'ουσίαν το σιδηρόδρομο και εξυπηρετεί τους ανταγωνιστές του τρένου, αφού μετά το κλείσιμο 1.000 χιλιομέτρων σιδηροδρομικού δικτύου τα ΚΤΕΛ έχουν αυξήσει μέχρι και 100% τα δρομολόγια τους.
Άλλωστε είναι προφανές από τον ίδιο το Νόμο και από τα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι χτίζουν από τα κεραμίδια τις νέες εταιρείες με τη λογική βλέποντας και κάνοντας και έχουμε χρήματα θα έχουμε σιδηρόδρομο και σιδηροδρομικούς.
Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να μην ψηφιστεί ο νόμος και πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνισθούμε για να μην εφαρμοστεί στην πράξη.
Να αγωνιστούμε όμως για εμάς, για τα παιδιά μας, για τη δουλειά μας και όχι να αγωνιστούμε για να εξυπηρετήσουμε ιδιοτελείς στόχους ή κομματικές εντολές.
Σε αυτήν την προσπάθεια η παράταξή μας συμμετέχοντας από τις θέσεις ευθύνης που τις έδωσαν οι σιδηροδρομικοί με την ψήφο τους στις εκλογές των Σωματείων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επενδύοντας στη λύση των προβλημάτων και όχι στα προβλήματα.
Η προσπάθειά μας είναι πρώτα απ΄όλα να μην αποχωρήσει κανείς σιδηροδρομικός με υποχρεωτική μετάταξη.
Να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας οσων εναπομεινάντων εργαζομένων και αυτές να αποτυπωθούν σε ένα οργανόγραμμα.
Να διασφαλίσουμε τις τακτικές μας αποδοχές οι οποίες μετά και την εφαρμογή του Ν.3899/10 μειώθηκαν κατά 200€ και πλέον, ώστε να μην υποστούμε περαιτέρω μείωση.
Να διεκδικήσουμε νομικά την επιστροφή των μειώσεων από τους Ν.3833, 3845 και 3899 καθώς είναι παράνομες οι περικοπές και άδικες.Αυτός ο αγώνας δίνεται με την παρουσία μας στις όποιες διαπραγματεύσεις και όχι με την απουσία μας. Οι Διοικήσεις όμως και το Υπουργείο πιέζουν για περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας κατά 10% κάτι που η διαπραγματευτική ομάδα της Ομοσπονδίας αρνήθηκε.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούμε, καταθέσαμε τις θέσεις μας.
Απομένει στην άλλη πλευρά να υιοθετήσει τις προτάσεις μας ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Δυστυχώς όμως, υπάρχει αναλγησία και λανθασμένα βήματα από τους αρμόδιους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΝΤΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
0 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ