Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή Β' Θεσ/νικης - Νεας Δημοκρατίας Θεόδωρου Καράογλου προς Υπουργό:- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα.

«Απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων»

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την πρόθεσή της να προβεί σε απολύσεις 55 εργαζομένων, χωρίς όμως να καταβάλλει τις νόμιμες αποζημιώσεις που δικαιούνται. Συγκεκριμένα, το τμήμα Κλιναμαξών-Κλινοθεσίων, στο οποίο εργάζονται τα εν λόγω άτομα, λειτουργεί εδώ και 10ετίες, εκτελώντας νυχτερινά δρομολόγια στο εσωτερικό (Αθήνα- Θεσ/νίκη), καθώς και στο εξωτερικό (Αθήνα- Σόφια και Θεσ/νίκη-Κωνσταντινούπολη). Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στις Κλινάμαξες και στα Κλινοθέσια σε δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού.
Οι υπηρεσίες κατάκλισης αναθέτονταν τις προηγούμενες δεκαετίες από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανάδοχες εταιρείες, κατόπιν διαγωνισμού, προστατεύοντας το υπάρχον προσωπικό και εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας. Η σημερινή, όμως, Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να καταργήσει το συγκεκριμένο τμήμα, να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα χωρίς να τους καταβάλλει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Η άδικη αυτή στάση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξοργίσει τους εργαζομένους, οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στην εταιρεία αντιμετωπίζονται με τρόπο απαξιωτικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Υιοθετεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου τη θέση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων;
- Με ποιο τρόπο θα προασπίσει το αρμόδιο Υπουργείο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι απαξιώνονται πλήρως από τη Διοίκηση της εταιρείας;
Ο
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ