Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Είπαν και έγραψαν για το ΟΣΕ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ:
" "Εκτροχιάζει" τον ΟΣΕ η Κομισιόν" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι οποίοι θεωρούνται "επιτομή της διαφθοράς" στον δημόσιο τομέα και... βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων".

"ΤΟ ΒΗΜΑ"

«Εν τω μεταξύ αναμένονται οι απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε ο κ. Γ. Παπανδρέου στους υπουργούς ζητώντας τους να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες στους τομείς που εποπτεύουν. Αυτό καθίσταται αναγκαίο στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου μνημονίου καθώς οι στόχοι αφορούν περισσότερα υπουργεία. Π.χ., σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις δεν αρκεί ένα υπουργός, π.χ. ο κ. Δ. Ρέππας, που θα εφαρμόσει πρώτος το συγκεκριμένο μέτρο στον ΟΣΕ, να προετοιμάσει τη μετακίνηση των εργαζομένων• πρέπει να βρεθούν και οι θέσεις που θα τους υποδεχθούν. Ηδη ο κ. Π. Γερουλάνος ζήτησε 500 άτομα για να αναλάβουν τη φύλαξη των μου σείων προκειμένου να παραμένουν ανοιχτά όλον τον χρόνο».

"Ριζοσπάστης"

«Τις σαρωτικές αναδιαρθρώσεις σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ, τις μαζικές απολύσεις και μετατάξεις εργαζομένων, την εκχώρηση βασικών υποδομών σε «επενδυτές» βάζει μπροστά η κυβέρνηση ενόψει και των νομοθετικών ρυθμίσεων που τις έχουν προγραμματίσει για το Δεκέμβρη του 2010. Πλευρές αυτής της αντιλαϊκής ατζέντας συζητήθηκαν χτες από τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα.Στο πρότυπο του ΟΣΕ βάζουν μπροστά τις ...αναδιαρθρώσεις και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (ΟΑΣΑ), πάντα με πρόσχημα τα ελλείμματα που έχουν φορτώσει στους Οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο δρομολογούν την κατάτμηση του ΟΑΣΑ σε δυο κομμάτια (σταθερής τροχιάς - λεωφορεία), κατάργηση δρομολογίων για τον περιορισμό του «κόστους», νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, κόψιμο μισθών και μετατάξεις για τους εργαζόμενους».

"MEGA"

«Για τα επόμενα καθοριστικά βήματα που πρέπει να γίνουν στις ΔΕΚΟ των μεταφορών έως το τέλος του έτους συζήτησαν την Παρασκευή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον Δημήτρη Ρέππα.Η συνάντηση έγινε στον απόηχο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός έθεσε τους υπουργούς προ των ευθυνών τους και τους κατέστησε σαφές ότι τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που επιβάλλει το μνημόνιο δεν επιτρέπουν τον παραμικρό εφησυχασμό,Στον ΟΣΕ, που πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο αναδιάρθρωσης, 1.800 εργαζόμενοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες ως νέες προσλήψεις, ενώ άλλοι 500 θα συνταξιοδοτηθούν».