Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Μεγάλη και μαχητική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελληνία Ομοσπονδια σιδηροδρομικών. Από νωρίς το πρωί σιδηροδρομικοί από όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην Καρόλου και στην συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση την βουλή όπου συζητείτο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στον ΟΣΕ. Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο κ Π. Παρασκευόπουλος οργανωτικός γραμματέα της ΠΟΣ. Της πορείας προηγούνταν εργαζόμενοι με δίκυκλες μηχανές. Καθ' όλη την διάρκεια της πορείας εργαζόμενοι με συνθήματα και σφυρίγματα διαδήλωναν την αντίθεση τους στην πολίτικη της κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο. Λίγο μετά της 1 το μεσημέρι η πορεία δια μέσου των οδών Αγίου Κωνσταντίνου, σταδίου και Οθωνος έφτασε στην Βουλή. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν, ο πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Αθανάσιος Λεβέντης ο Γενικός Γραμματέας κ Νίκος Κιουτσούκης ο Αναπληρωτής πρόεδρος κ. Π. Παναγούλιας ενώ χαιρετισμό συμπαράστασης απεύθυναν οι Βουλευτές κ.κ. Αν Σκυλάκος και Π Λαφαζάνης καθώς και εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων.

Ήταν όλοι εκεί.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν αυτοκινητοπομπές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας της Αθήνας. από την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Λάρισα, την Τρίπολη και άλλες περιοχές έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών.

Μεγάλη η συμμετοχή των σιδηροδρομικών της Βορείου Ελλάδος.

Με 4 λεωφορεία ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αθήνας. Το κάλεσμα του προέδρου του ΣΣΒΕ κ. Γιάννη Βλάχο για συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και τους χώρους έδωσαν το δικό τους παρόν. Από τα Εργοστάσια, τα μηχανοστάσια, τους σταθμούς τις διοικητικές υπηρεσίες, της Θεσσαλονίκης ήταν όλοι εκεί. Επίσης το παρόν έδωσαν και οι εργαζόμενοι από τις Σέρρες και την Δράμα.