Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του κ. Σ. Καλαφάτη για τις ελληνογαλλικές συναντήσεις του κ. Ρέππα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα με το Γάλλο ομόλογό του και τις αντίστοιχες συναντήσεις Ελλήνων τεχνοκρατών με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων, δήλωσε τα εξής :
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Ο.Σ.Ε., επισημάναμε τη σύγχυση που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με το μέλλον του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και την επακόλουθη έλλειψη ουσιαστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης αναφορικά με το ζήτημα. Επισημάναμε τις δύο γραμμές πλεύσης που ακολουθεί η κυβέρνηση για το πολύ σημαντικό αυτό συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίες εκφράζονται μέσω του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου από τη μια πλευρά και του Υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα από την άλλη.
Ειδικότερα υπενθυμίσαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και στον Ελληνικό Λαό, τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όπως τις διατύπωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού στην Αμερική. Ανέφερε, ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά μεριδίου ή του management των ελληνικών σιδηροδρόμων, τόσο απευθείας όσο και μέσω τραπεζών, από ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον Ο.Σ.Ε. Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Μεταφορών επαναλάμβανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ότι «Σαφές ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο δεν έχει εκδηλωθεί από καμία χώρα, από καμία πλευρά. Θέλω να το γνωρίζετε επειδή γράφονται και λέγονται διάφορα!».
Η αντιφατικότητα, η σύγχυση και η έλλειψη της κυβέρνησης σε όλο τους το μεγαλείο!
Στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, η σοβαρή και υπεύθυνη στάση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, δείχνοντας τον κατάλληλο δρόμο και στην κυβέρνηση».