Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο Δημήτρης Καραπάνος συμμετέχει στις εκλογές του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» και κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος .

Με μια πολυσέλιδη επιστολή που στάλθηκε στο blog μας ο κ. Δημήτρης Καραπάνος πρώην Διευθυντής του ΟΣΕ και επί σειρά ετών εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ, εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει την απόφαση να κατέλθει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος στο σωματείο «Λαρισαϊκός». Στην επιστολή - διακήρυξη, αναφέρει: « Σε λίγες μέρες γίνονται οι εκλογές στο ιστορικό Σωματείο «Λαρισαϊκός». Είμαι μέλος πάνω από 10 χρόνια, ταυτόχρονα με το κλαδικό σωματείο των Μηχανικών. Μετά την κατ’ επανάληψη εκλογή μου από τους Σιδηροδρομικούς όλων των ειδικοτήτων, θεώρησα σκόπιμο και ηθική υποχρέωσή μου να γραφώ σε σωματείο όλων των ειδικοτήτων, για να έχω ευρύτερο κύρος και δύναμη στο Δ.Σ/ ΟΣΕ ως εκπρόσωπος εργαζομένων. Παράλληλα να είμαι έτοιμος αν έρθει η κακιά ώρα κοσμοχαλασιάς για τον ΟΣΕ και όλους τους Σιδηροδρομικούς, να δηλώσω παρών και μάχιμος στον υπέρτατο αγώνα, όπως είμαι πάντα από τότε που ήρθα στον ΟΣΕ. Περίμενα η κοσμοχαλασιά στον ΟΣΕ να έρθει μεταξύ 1996 -1998. Είχα προειδοποιήσει γι΄αυτό. Σας θυμίζω την από 15-2-1995 ανακοίνωση μου με τίτλο «ο ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ… ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ» που έλεγα έρχεται « το φάσμα της ανεργίας σε πολλούς από μας», προέτρεπα τα Σωματεία και την ΠΟΣ «Να παρέμβουμε αποφασιστικά με συγκροτημένες απόψεις πριν αποφασίσουν άλλοι πριν από μας για μας». Η κοσμοχαλασιά στον ΟΣΕ ήταν να γίνει το 1998, αλλά η τότε Κυβέρνηση με διάφορα τρύκ τον μετακύλησε και φθάσαμε στο σήμερα. Ξαναπροειδοποίησα και τότε τον Ιανουάριο του 1998 με πρωτοσέλιδο άρθρο μου στην «ΦΩΝΗ της ΔΑΚΕ» με τίτλο « Ο ΟΣΕ ΕΝ τάφω», χωρίς να εισακουσθώ. Ολέθρια συνέχισαν όλες οι Κυβερνήσεις να μην τηρούν τις οικονομικές υποχρεώσεις των προς τον ΟΣΕ. Έσπρωχναν τον ΟΣΕ σε τεράστιους δανεισμούς, ενός δίς ευρώ το χρόνο, με εγγύηση του κράτους. Τώρα που οι εγγυήσεις δεν περνάνε και κανείς δεν δανείζει το κράτος, ήρθε η κοσμοχαλασιά και στο Κράτος και στον ΟΣΕ! Χρεοκοπούν ταυτόχρονα. Είναι θέμα ημερών να σταματήσουν να μας πληρώνουν τις αποδοχές μας! Ως εύκολη λύση, ετοιμάζονται να μας σφάξουν όλους. Φτιάχνουν το κλίμα με γκεμπελικά δημοσιεύματα παραπληροφόρησης. Ταυτόχρονα με μυστικές διαπραγματεύσεις προωθούν το ξεπούλημα των φιλέτων του ΟΣΕ.(Προαστιακός, αποθηκευτικοί χώροι στο Θριάσιο, εμπορευματικές μεταφορές, ακίνητη περιουσία, γραμμές IC Αθηνών – Θεσ/νίκης).

Συνάδελφοι

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι μου ότι είμαστε απροστάτευτοι. Η ΠΟΣ δεν λειτουργεί πια ως κεντρικό καθοδηγητικό όργανο με στρατηγική και σχέδιο. Αδυνατεί να καθορίσει στόχους αντιμετώπισης των προβλημάτων ζωής και θανάτου μας, που είναι γνωστά σε όλους από χρόνια. Αμήχανοι, σκόρπιοι και χωρίς αξιόπιστο αντίλογο αντιμετωπίζουν το μακελειό των συντάξεων, των αποδοχών μας και το θάψιμο των ονείρων μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ζουν στο μικρόκοσμο του ατομικού τους βολέματος. Είναι φανερό ότι σήμερα, παρεούλες με όρους ιδιοτέλειας, ελέγχουν την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.. Οι δύο παρεούλες τα βρίσκουν μεταξύ τους και κάνουν κουμάντο στην ΠΟΣ και τα παραδοσιακά σωματεία, παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη όλων μας. Ενώ ξεχειλίζει η ρεμούλα και η διαφθορά παντού, κάνουν τα στραβά μάτια και τα κουκουλώνουν, γιατί εμπλέκονται και διαπλέκονται αν όχι οι ίδιοι, σίγουρα οι κολλητοί τους στις παρεούλες. Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ που ξέραμε δεν υπάρχουν πλέον! Από παρατάξεις Αρχών και ιδεολογιών κατάντησαν να είναι σήμερα συγκοινωνούντα δοχεία ανήθικων και στυγνών εξουσιαστικών μηχανισμών ιδιοτελών ομάδων! Μετέτρεψαν τον συνδικαλισμό από βάθρο της Δημοκρατίας σε καθίκι της Δημοκρατίας».
Όλοι η διακήρυξη του υποψήφιου κ. Καραπάνου θα αναρτηθεί στις επόμενες ημέρες.
Τα «Σ.Ν» είναι στην διάθεση όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές του «Λαρισαϊκού» και μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις και τις θέσεις των παρατάξεων τους.