Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Συμβαίνουν στον κόσμο

        Η Ιταλία στο έλεος της κακοκαιρίας

Προβλήματα στους σιδηροδρόμους και το οδικό δίκτυο της Ιταλίας έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία. Στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις κατά μέσο όρο περίπου μία ώρα, διότι οι βαριές χιονοπτώσεις  απαιτούν, για λόγους ασφαλείας, τη μείωση της ταχύτητας.



  Οι αμαξοστοιχίες Eurostar  αναστέλλονται. 
   Το κρύο συνεχίζεται.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στη σήραγγα της Μάγχης για 16 ώρες μετά τη συμπύκνωση προκάλεσε μια σειρά από ηλεκτρικές αστοχίες . Πέντε αμαξοστοιχίες Eurostar χάλασαν στη σήραγγα της Μάγχης το βράδυ της Παρασκευής λόγω του κρύου καιρού. Φωτογραφίες από την ταλαιπωρία των επιβατών



                  Ρωσία το πρώτο τρένο υψηλών ταχυτήτων

Η Sapsan τρένα υψηλής ταχύτητας θα λαμβάνουν οι επιβάτες από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη σε 3 ώρες και 45 λεπτά σε μια κορυφαία ταχύτητα των 250 kmph (155 μίλια ανά ώρα).




Σιδηροδρομικά έργα δισεκατομυρίων στο Κατάρ  από Γερμανική εταιρία



Γερμανική Rail είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του Κατάρ, Εταιρεία Σιδηροδρόμων (RAIL) για την κατασκευή ενός συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών στο εμιράτο του Κατάρ, μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη. Ο νέος σχεδιασμός και η εταιρεία διαχείρισης που είναι αρμόδιες για την κατασκευή ενός οργανισμού σιδηροδρόμων και διαχειρίζεται το σύνολο του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός από τα πιο σύγχρονα μετρό και σιδηροδρομικών συστημάτων στον κόσμο. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα σύστημα μετρό μεγάλων αποστάσεων και γραμμές μεταφοράς εμπορευμάτων. Η σχεδιαζόμενη επένδυση ανέρχεται σε περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Η DB σχεδιάζει επίσης την διείσδυση της στην Αραβική χερσόνησο για τις επόμενες δύο δεκαετίες, με επενδύσεις σε εκατοντάδες δολάρια για την εγκατάσταση και την προγραμματισμένη επέκταση της σιδηροδρομικής υποδομής. Το Εμιράτο του Κατάρ, είναι το τρίτο σε μέγεθος από αποθέματα φυσικού αερίου και το 2008 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στον κόσμο - US $ 85.900. Μέχρι το 2015 δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αφορούν τους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της βιομηχανίας και των υποδομών. Κατάρ έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.