Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Προαστιακός: Από τα μέσα του Ιουνίου και μετά ξεκινά η γραμμή Πάτρα - Κάτω Αχαΐα.

Προαστιακός: Από τα μέσα του Ιουνίου και μετά ξεκινά η γραμμή Πάτρα - Κάτω Αχαΐα Ενώ ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια του Προαστιακού στην Πάτρα και μπήκε στις ράγιες το ιστορικό τρένο του Οδοντωτού, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την γραμμή στην Κάτω Αχαΐα.

Πρόκειται για τη γραμμή της επέκτασης του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, μια γραμμή που ήταν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία της από το περασμένο καλοκαίρι, λειτούργησε για λίγο στο διάστημα του Καρναβαλιού και στη συνέχεια την πρόλαβε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γραμμή αναμένεται να ξεκινήσει πάλι την λειτουργία της από τις 15 Ιουνίου και μετά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δρομολόγια με τα οποία θα ξεκινήσει θα είναι σε πρώτη φάση τέσσερα και ανάλογα με το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού θα αυξηθούν.

Το δύσκολο για την λειτουργία της γραμμής, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει να κάνει με τους περιοριστικούς όρους που υπάρχουν αφού και στα τρένα η πληρότητα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει για λόγους ασφαλείας το 50%.

Μια απόφαση που έχει το ανάλογο οικονομικό κόστος. Πάντως, το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού για τη συγκεκριμένη γραμμή είναι μεγάλο, ειδικότερα τώρα το καλοκαίρι, με αρκετούς Πατρινούς να βρίσκουν μέσω του Προαστιακού ένα μέσο για την φθηνή και γρήγορη μετακίνηση τους προς τις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας.

patrasevents.gr

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλα είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία τους γραμμής και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί το τελικό «οκ» από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.