Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Νέα εποχή για τον Σιδηρόδρομο: Το τρένο σφύριξε σήμερα στην Αχαΐα φτάνοντας στο Αίγιο.

Η γραμμή Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας. Πώς διεξάγονται τα δρομολόγια.

Έπρεπε να περάσουν εννιά ολόκληρα χρόνια, δεκάδες έργα με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για να μπορέσει η Αχαΐα να ξαναδεί υπεραστικό τρένο.
Σήμερα το πρωί στις 6:55 το πράσινο Rail Bus που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά στις 4:38 έφτασε στον νέο τερματικό σταθμό της γραμμής, το Αίγιο, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο και σε αυτή την περιοχή της χώρας μας. Λίγο αργότερα, στις 7:38 ξεκίνησε αντίστοιχα το πρώτο ιστορικό δρομολόγιο από το Αίγιο με τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Η γραμμή Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας και διεκδικεί και πάλι μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί προοδευτικά μέχρι να εξοικειωθούν οι επιβάτες και πάλι με το μέσο. Ως μεγάλο πλεονέκτημα του ο σιδηρόδρομος έχει την άμεση σύνδεση του δρομολογίου με τις κυριότερες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας, δηλαδή τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Μετρό, το Λιμάνι του Πειραιά αλλά και το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.


news247.gr